Tasarruf duygusu

Bugün 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü. Bu önemli gün, tasarrufun dünyamız, ülkeler ve biz bireyler için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla 1924’ten beri dünyada kutlanıyor. Gelin bu işi enine boyuna...

Bugün 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü. Bu önemli gün, tasarrufun dünyamız, ülkeler ve biz bireyler için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla 1924’ten beri dünyada kutlanıyor. Gelin bu işi enine boyuna konuşalım.

BİREYLER NE YAPMALI?

Tasarrufun temelinde kaynakları doğru kullanmak var, bu bizim geleceğe borcumuz. Ancak ‘Haydi şimdi tasarruf yapalım’ deyince olmuyor. Hedef, karar, inanç ve hareket gerek. Bu, aileler, şirketler, ülkeler için de geçerli. Para kolay kazanılmıyor. Onu nasıl harcadığımız ise ne kadar kazandığımızdan daha önemli. İşte burada doğru ve tasarruflu tercihler devreye giriyor. Kullandığımız enerji, fazla alınıp bozulan yiyecekler, ‘Olmasa da olur’ dediğimiz alışverişlerle hem paramızı hem zamanımızı hem de kaynaklarımızı boşa harcıyoruz. Bazı küçük alışkanlıklarımızı değiştirerek tasarruf yolunda emin adımlarla ilerleyebiliriz.

Türkiye’yi temsilen dünyadan seçilmiş 50 kadınla birlikte Asya ülkesi Bhutan’dayım. Bugün bir konuşma yapacağım. Konu, kadınların parayı yönetmesi, tasarrufa yönlenmesi için onlara yatırım yapmak, kredi/para vermek. Dağların arasındaki Bhutan’da 766 bin kişi yaşıyor. Dünyanın en acı yemeklerinin yapıldığı ve en mutlu ülkesi olarak biliniyor.

ÜLKE İÇİN

Tüm ülkeler ekonomik anlamda dengeli büyüme için vatandaşlarının yaptığı tasarruflara ihtiyaç duyar ve bu şekilde yatırım yapar. Ekonominin sürdürülebilir şekilde büyümesi için sadece bizler değil, geleceğimiz olan çocuklarımızın, torunlarımızın ekonomik özgürlüğü için tasarruf şart.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar