Okul zili çalıyor

Yaz bitiyor, okul telaşı başladı. Çanta, defter, renk renk kalemler… Çocuklar gördükleri her şeyi isteyebilir ama işin bir de bütçe tarafı var. İLK KURAL: SAMİMİYET ‘Daha küçük...

Yaz bitiyor, okul telaşı başladı. Çanta, defter, renk renk kalemler… Çocuklar gördükleri her şeyi isteyebilir ama işin bir de bütçe tarafı var.

İLK KURAL: SAMİMİYET

‘Daha küçük, paradan ne anlar? Büyüyünce nasılsa öğrenir’ demeyin. Bu, çocukların para ile geç tanışmalarına neden oluyor. Halbuki para ilk evde öğrenilir. Sizin parayla olan ilişkiniz, ona karşı konuşmalarınız çocuğunuzun para karakterinin oluşumunda en önemli etken.

Çocuğunuzla parayı konuşun, finansal durumunuz hakkında gerçekçi olun ama bu konuşmayı çocuklarınızı endişelendirmeden yapın. Örnek: Çocuğunuza harçlık verirken paranın sadece bizi bir noktadan diğer noktaya götüren bir araç olduğunu anlatın.

PLANIMIZDA YOK

Çocuğunuz bir şey satın almak istediğinde ‘paramız yok’ demeyin, bu ‘olunca alırız’ anlamına gelir. ‘Planımızda ya da hedefimizde yok’ deyin, ‘aa plan denen bir şey varmış’ desin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar