Maneviyat-maddiyat

Her yıl 7-17 Aralık arasında, Mevlana’nın ‘Vuslat’a ermesinin’ yıldönümü sebebiyle törenler düzenleniyor. Aradan kaç yüzyıl geçmiş, dünyada neler oluyor ve hâlâ onun sözleri...

Her yıl 7-17 Aralık arasında, Mevlana’nın ‘Vuslat’a ermesinin’ yıldönümü sebebiyle törenler düzenleniyor. Aradan kaç yüzyıl geçmiş, dünyada neler oluyor ve hâlâ onun sözleri bizi çok etkiliyor. Gelin Mevlana’nın bu güzel öğretilerini para ile ilişkimiz için yorumlayalım.

PARAYI YÖNET

MEVLANA DİYOR Kİ: “Her şey vaktini bekler / Ne gül vaktinden önce açar / Ne güneş vaktinden erken doğar...’’ Belki bugün ekonomik özgürlük için adım attığınız, paranızın kontrolünü elinize aldığınız gündür. Haydi gelin karar alıp harekete geçin, para işlerinde yeni tertemiz bir sayfa açıverin, ben yanınızdayım.

DEĞERLERE GÖRE YAŞA

MEVLANA DİYOR Kİ: “Ey insan, sen görünüşte maddi varlığınla ‘küçük bir alemsin’. Fakat manen gerçek varlığınla ‘büyük bir alemsin’. Dışarıda değil, aradığını kendi içinde ara.” Paranızı yönlendirdiğiniz yerler, şeyler, olaylar, konular, çevreniz... Tüm bunlar sizin temel değerlerinizle uyumlu mu kontrol edin. Değerlerine uygun yaşayan insanlar daha mutlu oluyor. Bir de hatırlatma: Kullandığınız markalar, evin metrekaresi veya arabanın beygir gücünden ibaret değilsiniz. Siz bunun ötesindesiniz, ‘büyük bir alemsiniz’.

ZORLAYAN BORÇLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar