Lüks değil zorunlu

Ülke olarak İzmir’de yaşanan deprem sonrası büyük acı yaşadık. An an ekranlardan güzel haberler almayı ümit ettik, mucizelere şahit olduk…

Ülke olarak İzmir’de yaşanan deprem sonrası büyük acı yaşadık. An an ekranlardan güzel haberler almayı ümit ettik, mucizelere şahit olduk… Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Nüfusumuzun büyük bölümü deprem kuşağında. Doğal afette yuvamızda meydana gelebilecek hasara karşı alabileceğimiz fiziksel ve ekonomik önlemler neler mi? Gelin başlayalım.

Zorunlu deprem sigortası

ADI ÜSTÜNDE ZORUNLU! Ancak Türkiye’de her iki konuttan birinin Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yok. İstanbul’daki konutların yüzde 66’sının, Ankara’dakilerin yüzde 61’inin, İzmir’dekilerin ise yüzde 57’sinin Zorunlu Deprem Sigortası var.

NEDİR?: 1999 Marmara depremi sonrası devletimiz kayıp ve zararları en aza indirmek için bir takım tedbirler aldı. Evlerimizi korumak için aldığı tedbir kapsamındaki sigorta ise Zorunlu Deprem Sigortası.

KAPSAMI: Zorunlu Deprem Sigortası, devlet tarafından sunulan bir güvence. Bu sigorta, konutları depreme ve neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alır. Eşyalarınızı kapsamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar