Kefil olmanın tehlikesi

 Eşiniz, arkadaşınız, akrabanız “Borcuma kefil olur musun?” diye sorarsa iki değil, üç kere düşünün. Parayı siz ödemek zorunda kalabilirsiniz.- Birisine kefil olmak için imzayı attıktan sonra...

 Eşiniz, arkadaşınız, akrabanız “Borcuma kefil olur musun?” diye sorarsa iki değil, üç kere düşünün. Parayı siz ödemek zorunda kalabilirsiniz.

- Birisine kefil olmak için imzayı attıktan sonra artık kanunlar bakımından siz de asıl borçlu kadar borçlu hale gelirsiniz.
 

BANKALAR RAHAT

Baktılar borçlu ödeyemiyor kefili var hop diye ona yapışıyorlar. Onlar için fark eden bir şey yok.

ÖDEMELER

İster eşiniz olsun ister en yakın dostunuz, borçlu olan kişinin size ödemelerle ilgili bilgi vermesi gerek.

ŞART KOŞUN

Kefil olacağınız kişiye en baştan “Her ay ödeme yaptığına dair bilgi istiyorum ve eğer şayet ileride ödemeyle ilgili bir sorun olacaksa lütfen beni bunu ilk hissettiğin anda bilgilendir” deyin.

AİLE BÜYÜĞÜ

Kefil olurken yapacağınız konuşmayı bir aile büyüğü veya başka bir arkadaş eşliğinde yapmakta, hatta yazılı hale getirmekte fayda var.

GEÇTİ BOR'UN PAZARI

Diyelim borçlu kişi bir dönem sonra ödemekte zorlanacağını fark etti. Eğer size söylemiyorsa ya gerçekleri görmüyor ya da bir şekilde ‘Hallederim’ diyordur. İşte bu büyük hata. Çünkü onun bu davranışından dolayı siz hiçbir şeyden habersiz, bir gün aniden büyük bir yük ve borçla karşı karşıya kalabilirsiniz.

İLETİŞİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar