Kadın paradan anlar

Tam 9 yıl önce, ‘Parasını Yöneten Hayatını Yönetir’ diyerek başladım bu köşeye. Ne kadar para kazandığınızdan çok, parayı nasıl harcadığınızın ve nasıl...

Tam 9 yıl önce, ‘Parasını Yöneten Hayatını Yönetir’ diyerek başladım bu köşeye.

Ne kadar para kazandığınızdan çok, parayı nasıl harcadığınızın ve nasıl birikim/yatırım yaptığınızın önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İşte tam bu noktada finansal okuryazarlık devreye giriyor ve özellikle kadınların finansal okuryazarlık seviyesinin arttığı ülkelerde tasarruf oranları da ekonomik refah da artıyor.

FİNANSAL OKURYAZARLIK NEDİR?

Tanım olarak, bireylerin gelirlerini, birikim ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetebilme yetkinliğine, becerisine sahip olması.

NEDEN ÖNEMLİ?

Kredi, mevduat, sigorta, ödeme işlemleri, faizsiz bankacılık gibi temel kavramların bilinmesi, finansal ürün ve hizmetlere erişim, kendinizden başlayarak, ailenizin, toplumun, bu ülkenin kalkınması için temel gereklilik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar