Gençliğin tasarruf haykırışı

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Zirvesi dünya liderlerinin katılımıyla New York’ta gerçekleşti. Konu ciddi, acil ve yapacak çok işimiz var, bari çocukları hazırlayalım!New...

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Zirvesi dünya liderlerinin katılımıyla New York’ta gerçekleşti. Konu ciddi, acil ve yapacak çok işimiz var, bari çocukları hazırlayalım!

New York’tayım. Burada yer gök inliyor; karbon salınımı, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, tasarruf. “Dünya elden gidiyor, herkes uyansın” denildi bu hafta. Ülkeleri, toplumu oluşturan biz bireylere de büyük sorumluluk düşüyor. Her alanda duyarlılık şart, çocuklarımızı eğitelim.

CESUR KIZ

Zirvede en çok ses getiren olay, 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in ilk defa düzenlenen Gençlik İklim Zirvesi’ndeki cesur, bir o kadar duygusal konuşması oldu. “Şu anda burada olmamalıydım. Okulumda olmalıydım. Ama hepiniz umut almak için biz gençlere geliyorsunuz’’ dedi. Bu toplantıya dikkat çekebilmek için okyanusu yelkenliyle geçen liseli kızın haykırışı herkesi çok etkiledi.

NE GÖRÜRSELER O

Anneler-babalar, her konuda olduğu gibi tasarrufta da çocuğunuzun rol modeli olun. Çocuklar duyduklarını değil, gördüklerini yapar. Bilinç evde başlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 199 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 153 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 351 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar