Finansal pişmanlıklar

Para konularında pişmanlıklarınız var mı? Harcamalar, birikimler, borçlar… Bu duyguları yok etmek için “Ah, tüh, keşke” demek yerine harekete geçelim. İşte finansal konulardaki pişmanlık...

Para konularında pişmanlıklarınız var mı? Harcamalar, birikimler, borçlar… Bu duyguları yok etmek için “Ah, tüh, keşke” demek yerine harekete geçelim. İşte finansal konulardaki pişmanlık alanları ve çözümleri...

Harcamalarını kontrol etmek ve finansal pişmanlıklardan kurtulmak için öncelikle harcama alışkanlıklarının röntgenini çek.

KÖK SEBEP: Neden ve hangi durumda harcıyorsun? Örnek: Sabah işyerimde bilgisayarın önüne oturduktan sonra e-ticaret sitelerinin reklamlarını görünce.

ZAMAN: Saat kaçta alışverişin geliyor? Belli bir saat var mı? Örnek: Öğlen yemeğinden sonra kahvemi içerken alışkanlık sosyal medyaya bakıyorum, dayanamıyorum.

KIŞKIRTICI ALAN: Neredeyken alışveriş yapıyorsun? Bir düşün, kredi kartı ekstrene bak. Örnek: AVM evimin yakınında. Önünden geçerken illaki içeri girip gerekli gereksiz bir şey alıyorum.

TEHLİKELİ KİŞİ: Yanında kim varken harcayasın geliyor? Hmm… Herkesi bir gözden geçir. Örnek: Komşum bana yeni aldığı kıyafetleri, yaptığı harcamaları anlatıp ‘hadi sana da yakışır’ diyor. Ben de etkileniyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar