Finansal mutluluk

En mutlu olduğunuz anı düşünün. Bu anınızın parayla bir ilgisi var mı? Ben söyleyeyim, yok! Hepimiz genellikle mutlu anlarımızı konuşurken düğünümüzü, çocuklarımızın...

En mutlu olduğunuz anı düşünün. Bu anınızın parayla bir ilgisi var mı? Ben söyleyeyim, yok! Hepimiz genellikle mutlu anlarımızı konuşurken düğünümüzü, çocuklarımızın doğumunu, mezuniyetini, aileyle geçirdiğimiz bol kahkahalı bir günü, arkadaşlarla tatili sıralıyıveriyoruz. Bugün sizler için para ve mutluluk ilişkisini inceledim.

Yüzlerce araştırmanın sonuçlarına göre; ‘Para mutluluğu satın alamıyor’. Amerikan üniversiteleri Yale ve Cambridge’in araştırmasına göre ise para mutluluğu satın alabiliyor. Ancak bu tamamen paranızı ‘nasıl ve nereye’ harcadığınıza bağlı.

HAYAT DEĞERLERİ: Harcamanız değerlerinizle uyumlu mu? Sizin için ‘şeyler’ mi yoksa ‘deneyimler’ mi daha önemli? Son model telefon veya en sevdiğiniz arkadaşlarınızla tatil desem? Araştırmalar, bireyleri eşyalardan çok deneyimlerin mutlu ettiğini gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar