'Evet' demeden önce

İnsanlar evlenirken, en güzelini, en iyisini, en fazla ‘şeyi’ istiyor. Ama nereye kadar? Tavsiyem, siz huzuru ön planda tutun, çünkü çok ‘şey’ bir şekilde oluyor ama yuvaya huzur kendiliğinden gelmiyor.Kimse bir...

İnsanlar evlenirken, en güzelini, en iyisini, en fazla ‘şeyi’ istiyor. Ama nereye kadar? Tavsiyem, siz huzuru ön planda tutun, çünkü çok ‘şey’ bir şekilde oluyor ama yuvaya huzur kendiliğinden gelmiyor.

Kimse bir gün boşanacağız diye evlenmez, ama evliliklerin neredeyse yarısı böyle sonlanıyor. Boşanmalarda temel faktörlerden biri de para. Hayır, parasızlık değil. Bu konulardaki iletişimsizlik! Konuşamıyoruz!

SONRADAN ÇOK ZOR

Bir evlilikte ilişki, roller, iletişim nasıl başlarsa hayat boyu öyle gidiyor. Başta konuşmayınca, sonradan da zor oluyor. “Ayıptır. Ne der, ne düşünür? İncinir. Aman kayınvalidem üzülür” diye içimize atıyoruz! Kimi zaman da yarış başlıyor, “Seninkiler ne aldı, ne taktı?” diye. Sanki evlilik değil, ekonomik olimpiyatlar!

NE YAPMALI?

Alın müstakbel eşinizi karşınıza, koyun çayınızı, bu en heyecanlı dönemin bütçesini güle oynaya, şakalaşa şakalaşa yapın. İkinizin de hayalleri farklı olabilir ama hayatınızı paylaşacaksınız. Bu da ortak hayatın ilk adımı.

DÜĞÜN


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 199 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 153 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 352 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar