Biriktirmek mümkün

Hayat sürprizlerle dolu. Finansal bir acil durum ortaya çıkınca “Eyvah birikimim yok” düşüncesi endişe verebilir... “Para nereye gidiyor anlamıyorum!”, “Ne yapsam bir türlü biriktiremiyorum”...

Hayat sürprizlerle dolu. Finansal bir acil durum ortaya çıkınca “Eyvah birikimim yok” düşüncesi endişe verebilir... “Para nereye gidiyor anlamıyorum!”, “Ne yapsam bir türlü biriktiremiyorum” diyorsanız, gelin bugün bu durumu değiştirelim.

Geçmişte finansal hatalarınız olmuş olabilir, hepimiz insanız. Bunu aşın. Kişileri, olayları suçlamak, söylenmek yerine, ilerlemeye ve finansal durumunuzu kontrol etmeye odaklanın. Finansal geleceğinize yön vermek için hazırsanız başlıyoruz.

1- NEREDE DURDUĞUNU GÖR

Mevcut finansal durumunuzu daha iyi anlamak için net varlığınızı hesaplayın. İlk olarak, varlıklarınızı listeleyin. Ev, nakit para, tarla… Daha sonra tüm borçlarınızı yazın. İhtiyaç, araba kredisi, kredi kartı borçları, el borcu ne varsa… Elinizdekilerin toplamından, borçlarınızı çıkardığınızda net varlığınızı göreceksiniz. Örnek: Toplam varlıklar 150 bin lira - toplam borç 50 bin lira=100 bin lira. Bu durumda artıdasınız.

Nerede durduğunuzu keşfetmek sizi şaşırtabilir. Net varlığınız artı ise harika. Eğer negatifse, yalnız değilsiniz. Bu borç bir gecede oluşmadı, bir gecede yok olmayacak. Hemen ‘Borç kapatma modu’na geçin. Yeni borç yapmadan, gelirinizin bir kısmını ayırıp borç azaltmakta kullanın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar