Yunanistan’ın değil, AB’nin düşüşü

Yunanistan battı. Ama buradan çıkıp, Türkiye'deki “ekonomimiz kötü; batıyoruz”cuların; “Yunanistan'ın borçlarını biz ödeyelim” önerisindeki çelişkiye...

Yunanistan battı. Ama buradan çıkıp, Türkiye'deki “ekonomimiz kötü; batıyoruz”cuların; “Yunanistan'ın borçlarını biz ödeyelim” önerisindeki çelişkiye değinmeyeceğim.

Hayır, bundan tam 6 ay önce komşudaki seçimden zaferle çıkan Çipras'ı neredeyse Kurtarıcı Mesih ilan edenlerin hayal kırıklığından girip “solun hali ortada, kaldınız mı yine AK Parti'ye” diye dalgamı da geçmeyeceğim.

Çünkü durum ciddi. Çünkü Yunanistan'ın batışı aslında Avrupa Birliği fikrindeki çatırdamanın da izdüşümünü gösteriyor.
Oysa Avrupa Birliği kurulalı daha 25 yıl olmadı, ortak para birimi Euro ise sadece 15 yıldır kullanılıyor. Ama geldiğimiz noktada derin çatlaklar, geri dönüşsüz yarılmalar çoktan başlamış gibi gözüküyor. Öyle ki, Avrupa'nın nüvesini oluşturduğuna inanılan, dolayısıyla bugüne dek Avrupa'nın zengin devletleri tarafından hep bir yadigar gibi özenle muamele edilen Yunanistan, devlet başkanları düzeyinde kapa çeneni azarına muhatap oluyor bir süredir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar