Yeni parti

Dün, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medyada Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin sorularını cevaplayarak uzun süredir hakkında ortaya atılan eleştiri ve suçlamalara toplu şekilde cevap verdi.

Davutoğlu Başbakanlık’tan istifa ettikten sonra ilk kez bir canlı yayına katıldı, tabir caizse “eteğindeki taşları” ilk defa döktü.

Detaya girmeyeceğim, bugünkü konum bu değil ancak anteresan şekilde Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar bazıları tarafından “AK Parti’de görev alacak”, bir kesim tarafından “AK Parti’de kalıp muhalefet yapacak” ve bir başka grup tarafından da “yeni bir parti kuracak” şeklinde yorumlandı. Bekleyip, göreceğiz…

Bu bir yana; halihazırda çalışmalarına başlanmış bir oluşum var. Bir süre önce eski ekonomi bakanlarından Ali Babacan’ın AK Parti’ye istifasını vermesi ve sonrasında yaptığı açıklamalar, Babacan’ın Abdullah Gül’le birlikte yeni bir siyasi hareketin startını vermek üzere olduğunu gösteriyordu. Henüz somut bir adım yok, ama olacağı kesin gibi.

Zaten Erdoğan da, Babacan’ın 23 Haziran öncesi yaptığı veda ziyaretini değerlendirerek hem Davutoğlu, Babacan ve Gül’le ilgili eleştirilerini sıraladı, hem de bu yeni hareketin sonunun öncekilere benzeyeceği uyarısında bulundu. Erdoğan, “Daha önce de AK Parti’den ayrılanlar olmuştu, isimlerini kim hatırlıyor?” dedi, “O’na ümmeti parçalamaya hakkınız yok dedim” diye konuştu, “Seçimlere 4 yıl var, Babacan’a parti kurmak için fazla da geç kalmaması tavsiyesinde bulundum” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar