Tebrik beklemiyorsunuzdur umarım!

Senaryosu çok önceden yazılmış tiyatronun oynandığı bir sahne gibi Türkiye.PKK, açıktan açığa iç savaş çıkarmaya çalışıyor. Cizre'de özyönetim ilan eden ve...

Senaryosu çok önceden yazılmış tiyatronun oynandığı bir sahne gibi Türkiye.
PKK, açıktan açığa iç savaş çıkarmaya çalışıyor. Cizre'de özyönetim ilan eden ve yüzlerce silahlı teröristi şehre konuşlandıran örgüt, devlet güçlerinin sivilleri katlettiğine yönelik, hepsi birer kuyruklu yalan olan İngilizce ve Türkçe tweetlerle hem Türkiye içinde hem de yurtdışında kamuoyu desteği oluşturmaya çalışıyor.

Tümüyle bir şehri, Cizre'yi mesken tutmalarının bir nedeni; şehrin sakinlerini “Devrimci Halk Ayaklanması” dedikleri bu işin içine katmak; en azından provasını yapmaksa, diğer bir sebebi de; Cizre halkını güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirerek sivil ölümlerin olmasını ve bu ölümlerin bir kıvılcım işlevi görerek tüm Türkiye'yi sarmasını ummaları.

Demirtaş da, ya başka seçeneği olmadığı için; ya da düz ovada sivil siyasete inanmadığı için ateşe körükle gidiyor. PKK'nın demokrasi lafını hiç ağzından düşürmediği gibi Demirtaş da “barış” sözünü her cümlesine sıkıştırıveriyor; ama “sarayın ordusu da polisi de yenilecek”ten tutun, “anasından doğduklarına pişman edin”e ve son olarak “Cizre Bodrum'a uzak değil”e dek varan skalada, hafifinden ağırına tehditler savurup duruyor.

Ama mühim olan bu değil; mühim olan Gezi olaylarına destek veren medya ve Beyaz Türklerin bir kısmının –100'ün üzerinde şehidin kanı daha kurumamışken- hala PKK'yı şirin ve sempatik gösterme, romantize ederek imajını temize çekme gayretlerinin olması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar