Seçimin sonuçları

Önceki gün, siyasi partiler üzerinden seçmen davranışını analiz etmiş; Türklerin ve Kürtlerin hangi saiklerle MHP ve HDP'ye kaydığını değerlendirmiştim.Halihazırda çok sayıda koalisyon...

Önceki gün, siyasi partiler üzerinden seçmen davranışını analiz etmiş; Türklerin ve Kürtlerin hangi saiklerle MHP ve HDP'ye kaydığını değerlendirmiştim.
Halihazırda çok sayıda koalisyon olasılığından sözediliyor, ancak önce seçim sonuçlarının yol açtıklarına değinmek lüzum ediyor. Değinelim:

1-KAZANIMLARIN KIRILGANLIĞI:
AK Parti döneminde elde edilen kazanımların, 90 yıllık bir geleneksel refleks karşısında ne derece kırılgan, nasıl da korunmasız olduğu görüldü. Seçim günü HDP'li bir müşahitin çarşafını çıkarması için taciz ettiği kadınla karakolluk oluşu bir detay gibi gözükebilir, ama AK Parti'nin yaptığı her şeyin yıkılması konusunda ısrarlı olan iradenin sıkıştırıldığı delikten başını çıkartabileceği ortaya çıktı. Daha dün, Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda 3. Köprü'nün bağlantı yollarının yapımının durdurulması sözgelimi; oy üstünlüğüne sahip olmasa da, AK Parti'nin oy kaybetmesini moral üstünlüğe tahvil etmiş olanların siyasal ve sosyal atmosferi birkaç gün içinde etkilemeye başladığına örnek oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar