Panama terzisi

Panama merkezli bir hukuk firmasının, yaklaşık 11.5 milyon sayfalık yolsuzluk dokümanı sızdırmasının ardından başlayan küresel deprem, İzlanda Başbakanı'nın istifasının ardından...

Panama merkezli bir hukuk firmasının, yaklaşık 11.5 milyon sayfalık yolsuzluk dokümanı sızdırmasının ardından başlayan küresel deprem, İzlanda Başbakanı'nın istifasının ardından sürüyor, çünkü belgeler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu belgelerin ifşasıyla, off-shore hesaplar üzerinden vergi kaçırdığı iddia edilen, aralarında eski ve yeni devlet başkanlarının da bulunduğu kişilerin adı açığa çıkarılıyor.
Belgelerde ilk olarak, İzlanda Başbakanı'nın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakın arkadaşlarının, Suriye lideri Beşar Esed'in kuzenlerinin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kayınbiraderinin de adı geçiyordu.
Türkiye'nin kendine muhalif diyen kesimleri; listede Erdoğan'ın adı yerine, neredeyse Erdoğan'dan daha çok destekledikleri Putin, Esad ve Şi Cinping'in adını görünce konuyu becerikli bir el çabukluğuyla kapatmayı tercih ettiler.
Olsaydı köpürtülmeye son derece müsait olabilecek bu ihtimalin boşa gitmesine, Erdoğan'ın yurtdışında off-shore hesabı olmamasına biraz üzüldüler doğal olarak; ama çabuk toparlandılar. Sonra da Erdoğan-Obama görüşmesinin 50 dakika değil, -çevirmenlerin kullandığı süre çıkartılınca- 25 dakika olduğu avuntusuyla eğlenmeye geri döndüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 275 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.595 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.268 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar