Özgürlük için isyan vakti

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan seyahatinden hemen önce “Cizre ve Silopi'yi huzur, istikrar ve özgürlük alanı haline getireceğiz” dedi ve sosyal medya havalandı. PKK destekçileri en çok “özgürlük”...

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan seyahatinden hemen önce “Cizre ve Silopi'yi huzur, istikrar ve özgürlük alanı haline getireceğiz” dedi ve sosyal medya havalandı. PKK destekçileri en çok “özgürlük” lafına öfkelendi. Çünkü PKK'nın en başından bu yana en güçlü argümanı özgürlüktü. “Halkların özgürlüğü” ötene bu yana hem Kürt siyasetçilerinin hem de Kandil'dekilerin dillerinden düşmeyen iki kelimeydi. Hala öyle.
Sürekli özgürlük için güvenliğin bir süreliğine gözden çıkarılabileceği üzerinden fikir ve eylem üreten bir yapı PKK. 1980'lerin ortasından bu yana Güneydoğu'yu terörize ederken bölge halkı nezdinde kendini bu yolla meşrulaştırıyor.
Bölgede terör estiriyor, devletin sağlamaya çalıştığı güvenliğe kastediyor, Türk Kürt demeden öldürüyor ve bölge halkına bunu kendilerinin özgürlüğü için yaptığını söylüyor. Üstelik terör artık sadece şehirleri birbirine bağlayan otoyollarda ya da kırsalda yaşanmıyor. Şehirlerin göbeğine hendek kazıyorlar, ilçelere barikat kuruyorlar, polis ve askerle çatışmaya giriyorlar.
Öyle bir özgürlük anlayışı ki bu; bizzat bölgede yaşayan Kürt vatandaşların iki ateş arasında kalmasını bile makuliyet sınırları içine alıp, bölge halkından da almasını bekliyorlar. Öyle bir özgürlük anlayışı ki, ortaya çıkan kaos nedeniyle kış günü insanlar ellerinde tek bavulla, varını yoğunu geride bırakarak bölgeden göç ediyor.
Neden oluyor bunlar? Şundan: PKK halkların özgürlüğü için savaşıyor (!).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar