Kapatalım artık bu bahsi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Azerbaycan-Hırvatistan gezisi sürerken Türkiye'de gündemin yine havalandığını öğrendik. Meclis Başkanı İsmail Kahraman anayasanın konuşulduğu bir toplantıda “yeni...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Azerbaycan-Hırvatistan gezisi sürerken Türkiye'de gündemin yine havalandığını öğrendik. Meclis Başkanı İsmail Kahraman anayasanın konuşulduğu bir toplantıda “yeni anayasada laiklik olmamalı” demiş ve büyük bir tartışma kopmuştu.
Cumhurbaşkanı bu sözleri, Hırvat mevkidaşı ile birlikte yaptığı basın toplantısında kısaca “bu açıklamaların Kahraman'ın kendi düşünceleri olduğunu ve devletin bütün inanç gruplarına eşit mesafede olduğunu” söyleyerek yorumlamıştı. Erdoğan, kendisini takip eden biz gazetecilerin laiklik tartışmasını tekrar sormamız üzerine ise, tamamını Yeni Şafak'ın dünkü nüshasında okuduğunuz şöyle bir açıklama yaparak konuyu noktaladı:
“TBMM Başkanı'nın ağzına herhalde kimse kalkıp kilit vuracak değil... Ortada bir Anayasa çalışması var, o da görüşünü söylemiş... 'Peki bu konuda, Tayyip Erdoğan olarak siz ne düşünüyorsunuz?' diye soruyorsanız… Laiklikle ilgili düşüncemizin ne olduğu, kurucusu olduğum AK Parti'nin programında kayıtlı… Ben bu konudaki görüşümü, Mısır'da Kahire'de o dev opera binasındaki konuşmamda da söyledim. Laikliğin, devletin tüm farklı inanç grupları için bir güvence olduğunu, bütün farklı inanç gruplarına eşit mesafede durması olduğunu anlattım. Hatta o zaman, şimdi hapiste olan Müslüman Kardeşler yetkilisi Muhammed Bedii, 'Bu dediğiniz nasıl bir şey' diyerek şaşkınlığını dile getirmişti. Ben de kendisini kahvaltıya çağırmıştım. Kahvaltıda kendisine anlatmamın akabinde de, 'Böyle olduktan sonra ben de bunu tasvip ediyorum” demişti. Laikliği, ladinilik, din karşıtlığı gibi sunar ya da uygularsanız, elbette itirazlarla karşılaşırsınız. Oysa laiklik, devletin, tüm inançlara, ateistler dahil tüm gruplara eşit mesafede olması; tüm inanç gruplarının devletin güvencesi altında olmasıdır...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar