İsrail’le normalleşme; sebebi ve bedeli

Türkiye'nin İsrail'le ilişkileri normalleştirme yoluna girmesi eleştiriliyor, doğal olarak. Doğal olarak, zira One Minute ve Mavi Marmara'dan bu yana, Türkiye'nin yürüttüğü İsrail politikası ile şimdiki yumuşama...

Türkiye'nin İsrail'le ilişkileri normalleştirme yoluna girmesi eleştiriliyor, doğal olarak. Doğal olarak, zira One Minute ve Mavi Marmara'dan bu yana, Türkiye'nin yürüttüğü İsrail politikası ile şimdiki yumuşama sinyalleri taban tabana zıt bir görüntü arzediyor.
Onu bırakın, Filistinli Müslümanların yurdunu gaspeden ve yıllardır Müslüman katleden İsrail'e karşı, Türkiye'nin dindar kesimlerinin onyıllardır biriktirdiği ortak öfkenin taşıyıcısı oldu AK Parti. Erdoğan'ın bu kadar sevilmesinin bir nedeni de toplumun bu hassasiyetini sembolize eden gelmiş geçmiş ilk siyasetçi olmasıydı. O, İsrail'le hep “dost” olagelmiş, böylesinin daha “güvenli” olacağını düşünmüş, kokmaz-bulaşmaz sağ siyasi geleneğe karşı, İsrail'e karşı masaya yumruğunu vuran ilk Başbakandı.
Dolayısıyla ortada neredeyse varoluşsal denebilecek bir çelişki var gibi gözüküyor ve buna basit bir tutarsızlık deyip geçmek için; fazla derin ve fazla eski bir isyan duygusu ve bu duygunun taşıyıcılığını üstlenmiş bir siyaset bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar