İhanet ve daniskası

Yine oldu; bu ülkede 29 kişinin katili olan canlı bomba için taziye çadırı kuruldu. Demokrasinin imkanlarını kullanarak Meclis'e gelen, devletin topladığı vergilerden maaş alan HDP'li vekil Tuğba Hezer de o...

Yine oldu; bu ülkede 29 kişinin katili olan canlı bomba için taziye çadırı kuruldu. Demokrasinin imkanlarını kullanarak Meclis'e gelen, devletin topladığı vergilerden maaş alan HDP'li vekil Tuğba Hezer de o çadıra gitti. Tepkiler yükseldi ama HDP vekilleri, canlı bombaya verilen desteği hafife alarak üstünü örtme derdindeydi: Taziyeye gitmek, onaylamak değildir.
Çünkü HDP'lilerin çoğu siyasette bağımsız aktörler olmadıklarını, terör örgütleri PKK ve PYD'nin kuyruğuna takılmış birer kukla olduklarını daha önce “sırtımızı PKK'ya dayıyoruz” ve benzeri incilerle defalarca kanıtlamışlardı. Taziyeye giden vekili de, o parti içindeki benzerlerini de; içlerindeki kötülükle, hainlikle kendi hallerine bırakalım.
Peki ya Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir zamanların meşhur HDP sevici aydınlarına ne demeli? Kılıçdaroğlu taziye çadırına gitmeyi “ihanet” olarak değerlendirmiş; vaktiyle Demirtaş'ı yere göğe sığdıramayan aydınların da Ankara saldırısı sonrası ağzını bıçak açmıyormuş.
Peki ama, Kılıçdaroğlu'nun partisinin vekili değil miydi 7 Haziran seçim sabahı Selahattin Demirtaş'a “birlikte iyi salladık” diyebilecek kadar yakınlık kesbeden… Sırf AK Parti Meclis'te yüksek sandalye sayısına ulaşamasın diye “her CHP'li aileden bir oy HDP'ye” çalışmasını alttan alta CHP'liler örgütlemedi mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar