Gölgesinden bile hızlı dönebilen Bay Demirtaş

Önce ABD'ye seferler düzenledi. Obama'nın DAEŞ'e karşı PYD'ye açıktan destek verdiği, dolayısıyla Türkiye-ABD ilişkilerinin o kadar da iyi gitmediği, en azından çıkar çatışması...

Önce ABD'ye seferler düzenledi. Obama'nın DAEŞ'e karşı PYD'ye açıktan destek verdiği, dolayısıyla Türkiye-ABD ilişkilerinin o kadar da iyi gitmediği, en azından çıkar çatışması yaşadığı günlerde… Söylediğine göre bu ziyaretlerin sebebi “özyönetim” ya da “otonomi” talebi değil, Amerikalılardan Barış Süreci için arabuluculuk yapmalarını istemekti.
Daha sonra, Türkiye'nin Gezi sürecinden sonra mülteci krizi ortaya çıkana dek ilişkilerinin pek de sıcak olmadığı Almanya'ya gitti. Defalarca Brüksel'i ziyaret etti. Gittiği yerlerde sadece Barış Süreci'nin devamından yana destek ve işbirliği istediğini söyledi.
En son Rusya'da görüldü. Yine Türkiye'nin dönemsel bir anlaşmazlık yaşadığı bir ülkede. O ülke ki, yaşanan uçak krizinden sonra, Türkiye'yi, ama resmi ağızlar ama ekranlardaki yorumcular yoluyla PKK'yı desteklemekle, Türkiye'nin Güneydoğusu'ndaki terörü büyütmekle tehdit etmişti.
Selahattin Demirtaş, birkaç ay öncesine dek hep Türkiyelileşmekten söz etti; ama kazara Türkiye bir ülkeyle sorun mu yaşadı; hemen o ülkeye koştu. Bahanesi de hep hazırdı; “Barış Süreci”.
Aslında, Demirtaş'ın Türk yetkililerle görüşmediği barış fikrini neden çeşitli yabancı ülke yetkilileriyle görüştüğü de; uçak krizi patlar patlamaz neden hemen Türkiye'yi PKK'yı desteklemekle tehdit eden Moskova'ya gittiği da açık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 275 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.595 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.268 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar