Gemi güvertesindeki asker

Rusya, uçak krizini giderek derinleştiriyor. Bunun nedeni açık, bir dönemin süper gücü, dünyanın iki kutbundan birisi ve hala çok güçlü, çok büyük bir devlet olan Rusya; kırılan ulusal gururunu...

Rusya, uçak krizini giderek derinleştiriyor. Bunun nedeni açık, bir dönemin süper gücü, dünyanın iki kutbundan birisi ve hala çok güçlü, çok büyük bir devlet olan Rusya; kırılan ulusal gururunu tamir etmek istiyor.

Bunun için sesini yükseltiyor, meydan okuyor, tehdit ediyor, hatta efeleniyor.

Bu, hiç de hafife alınmaması gereken, son derece ciddi bir durum. Yükselmiş Rus ateşini düşürme işi de Türk tarafından akıllıca yapılacak serinkanlı politik hamleler gereksiniyor. Bu, siyasetçilerin işi.

Bizim işimizse, siyasetin sosyolojisini okumaya çalışmak; bu yüzden benim baktığım yerden Rusların gösterdiği tepkiler, içerdiği çatışma tehlikesi bir yana, öfkesiyle çocuksu, neredeyse nahif gözüküyor. Bir bakıyorsunuz İstanbul'u bombalamaktan bahsediyorlar, bir bakıyorsunuz PKK'yı desteklemekten. Ajanslara her gün bir başka hamaset dozu yüksek intikam planı düşüyor.
Hele de geçtiğimiz Cuma günü, bir Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçerken güvertesindeki bir askerin omzunda füzeyle ayakta durması, Rusların bugüne dek gösterdiği tepkiler içerisindeki en ilginç olanıydı. Habere göre, Rus savaş gemisi Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir asker karadan havaya atılan bir füzeyi Boğaz geçisi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar