Eş-Roboski

Sanırım bu da Kürd'ün Roboski'siydi. 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi'nin Dürümlü mezrasında patlatan PKK, 13 Kürdü katletti. Kurbanlar...

Sanırım bu da Kürd'ün Roboski'siydi. 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi'nin Dürümlü mezrasında patlatan PKK, 13 Kürdü katletti. Kurbanlar bomba yüklü kamyonun köylerinde kalmasını istemediği için, hem canlarından oldu, hem de PKK tarafından “yerel işbirlikçilikle” suçlandı.
Oysa, geçen seçimlerde o köyün, 3 kişi dışında kalan tamamı HDP'ye oy vermişti. Bedenleri lime lime olmuş, toplam ağırlığı 60 kilo gelen o 13 kişi, dün düzenlenen cenaze töreninden sonra yan yana toprağa verildi. Bir köyü değil, neredeyse bir ilçeyi havaya uçurabilecek, Diyarbakır'ın koca bir semtini yok edebilecek o bomba yüklü aracı köylerinde istemedikleri için başlarına geldi bunlar.
Bunlar özgürlükçü, adalet arayıcısı, barış savunucusuydu, değil mi? Yere izmarit dahi atmayan ekolojistler, halkların kardeşliği için çabalayan barışseverler, sadece gaspedilmiş haklarının peşinde koşan adalet arayıcısı madunlardı, değil mi? Peki, o köylülerin haklarını kim savunacak, onlar için kim adalet arayacak? Roboski'de yeri göğü inletenler Dürümlü'de işlenen PKK katliamına karşı söz yükseltebilecekler mi?
Sanmam. Zira şimdiye dek, ne imzacı akademisyenlerden, ne Roboski için yıllardır ağıt yakan Kürt dostu liberallerden, ne güya Kürt halkının sorunlarına duyarlı sivil toplum kuruluşlarından, ne de sabah akşam Erdoğan'a diktatör yaftası yapıştırıp “Kürtleri katlediyorlar” haberi yapan dış basından ses çıkmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar