Davutoğlu depreminin sebebi neydi?

Her şey bir gün içinde oldu. Önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Olağan Görüşmesi'nden AK Parti için Olağanüstü Kongre kararı çıktı....

Her şey bir gün içinde oldu. Önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Olağan Görüşmesi'nden AK Parti için Olağanüstü Kongre kararı çıktı. Ertesi gün, yani dün sabah da AK Parti MYK'sında Kongre tarihi 22 Mayıs olarak belirlendi; ardından Başbakan kameralar önüne çıkıp veda konuşmasını yaptı. Ve her şey bitti, Davutoğlu Başbakanlığı bırakmış oldu.
Davutoğlu'nu çok fazla tanıdığımı söyleyemem. Yıllar önce, o dönem Başbakan olan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Myanmar'a yaptığı bir geziye Dışişleri Bakanı olarak eşlik ettiğinde görme imkanı bulmuştum onu ilkin. Davutoğlu'nun, o dönem ilk kez Türk heyetinin girebildiği Arakan'da Müslüman kardeşlerimize sarılıp gözyaşı döktüğünü çok net hatırlıyorum. Bir de, 1 Kasım seçimlerinde TVNet'e verdiği bir röportaj öncesi, bazı Yeni Şafak yazarlarıyla bir araya geldiği toplantı sırasında konuşmasını dinleyebilmiştim.
Dolayısıyla “tanıdığım Davutoğlu” başlığı altında söyleyebileceğim bir şey yok. Onu uzaktan izlerken ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan ve dönem dönem su yüzüne de çıkan fikir ayrılıkları hakkında herkes her şeyi söylerken, ne sosyal medyada ne de bu sütunlarda bir tartışmanın tarafı olmamaya gayret ettim. Zira bu tür bir çatışmanın kamuoyu önünde deşifre edilmesini ülkenin hayrına da, felahına da uygun bulmuyordum.
Yok muamelesi yapmakla yok olurmuş gibi, görmezden gelince görünmez kılınırmış gibi…
Davutoğlu, dün öyle yapıcı bir veda konuşması yaptı ki; uzun bir süre Cumhurbaşkanı ile senkronizasyon sağlayamadığı, temel ve acil konularda fikir ayrılığına düştüğü ve bunun da Türkiye'nin hızını kestiği yolunda kendisini eleştirenlerin bile olumlu yaklaşımını kazanabildiğini sanıyorum. Ki, bırakın iktidar olmayı, muhalefetteyken bile bölünmelere ve kavgalara doyamayan siyasi aktörlere ders gibiydi Davutoğlu'nun vakur vedası.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar