Bu öfke kendini yakar

AK Silahlanma etiketi açarak toplumsal infial yaratmaya çalışan twitter hesabı “JeansBiri”nin, kapatılan FETÖ okullarından birinde öğretmenlik yaptığı tespit edilmiş. Ve elbette muhalefet kisvesiyle algı...

AK Silahlanma etiketi açarak toplumsal infial yaratmaya çalışan twitter hesabı “JeansBiri”nin, kapatılan FETÖ okullarından birinde öğretmenlik yaptığı tespit edilmiş. Ve elbette muhalefet kisvesiyle algı operasyonu, teröristlik yapan bu şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmış. Bulunacak, suçunun cezası neyse çekecek.
Bu duruma FETÖ'cülerin tepki göstermesini bekleriz, değil mi? Yaygaraya başlayanlar oldu ama bunlar FETÖ'cüler değil, başkalarıydı. CHP'lilerin çoğu, HDP'lilerin bir kısmı, Kemalistlerin topu, saatlerdir “bizi de FETÖ'cü diye alabilirler”, “sosyal medyaya ayar verilmeye çalışılıyor”, “AKP'yi eleştirenin sesini kesmeye çalışıyorlar” ve benzeri yansıtma argümanlarıyla, ipliği pazara çıkan FETÖ'cüye destek atıyorlar.
17-25'te de aynını yapmışlardı. Hükümete zarar verecek, Erdoğan'ı itibarsızlaştırma ihtimali olan her operasyona; işin içinde ahlaksız bir yöntem, yalan, iftira, kumpas olsa bile balıklama atlıyorlar. Sonra işleri bitince ellerini yıkayıp çıkıyor ve hükümete kurulmuş komplolardan dolayı bile hükümeti suçluyorlar.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı Miting'inden hemen sonra ağır ağır başlayan U dönüşü, temsil ettiği, etmese bile ideolojik olarak yakın görüşlere sahip olduğu kitlede, işlerin bu noktaya varacağını gösteriyordu aslında. Mesela Kılıçdaroğlu, 250 kişinin canını verdiği ve daha fazlasının kanını akıttığı o geceden sonra bile FETÖ örgütüne ait gazete ve televizyonların kapatılması karşısında “niye kapatılıyor kardeşim” diyebildi. Cezaevine gönderilen darbecileri savundu, hapishanelerde kötü muamele olduğunu ve araştırılmasını istediğini söyledi. 17-25 Aralık'ta FETÖ lehine aldığı pozisyonu çok çabuk unutmuş olacak ki, 17-25 operasyonunun hükümetle FETÖ'cülerün rant kavgası olduğunu söyleyebildi. Öyle bile olsa, neden 2013 sonrasındaki tüm seçimleri FETÖ'cü söylemlerle yürüttüğünü açıklamadı ama, buna gerek yoktu, o kadarını duymak isteyen bulunmuyordu.
Kılıçdaroğlu'nun çelişkileri zaten meşhur; ama Kemalist, CHP'li, hatta bir kısmı HDP'lilerden müteşekkil sözkonusu grubun da O'ndan kalır yanı yok doğrusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar