Bosna’da sonsuzluk ve bir gün

Önceki gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi gezisini takip etmek üzere Bosna'daydık. Yine aynısı oldu, Erdoğan büyük ve coşkulu bir sevgi gösterisiyle karşılandı. Bunu duymak, yılların muhalifi...

Önceki gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi gezisini takip etmek üzere Bosna'daydık. Yine aynısı oldu, Erdoğan büyük ve coşkulu bir sevgi gösterisiyle karşılandı. 

Bunu duymak, yılların muhalifi çevrelerin hoşuna gitmeyecek olsa da acı gerçek şu: Doğu'dan Batı'ya Kuzey'den Güney'e özellikle de Türkiye'nin doğal hinterlandı sayılan bölgelerde Erdoğan bir yabancı ülkenin Cumhurbaşkanı gibi değil, ziyaret edilen ülkenin doğal lideri gibi karşılanıyor. Bosna'da da, bir süre önce restore edilen Hünkar Camii açılışında, aynısı oldu. Boşnaklar, O'nu eski güzel zamanlardan su gibi akıp gelen bir tevatürü bekler gibi, hevesle dakikalarca bekledi. 
Sanki, Erdoğan'a bakarken, gözlerinden mutlu sonla biten bir eski zaman hikayesi akıyordu. Tanışmak istediler, Cumhurbaşkanı da genellikle kimseyi kırmadığı gibi; tezahürat yapanların, tanışmak isteyenlerin tek tek yanına gitti, tokalaştı, konuştu. O'nun babacan ve müşfik tarafını görmek ve göstermek pek moda sayılmaz, ama iştirak edebildiğim gezilerde böylesi durumlara defalarca şahitlik ettiğimi söylemeliyim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar