Bir ikiyüzlülük olarak yaşam tarzı hassasiyeti

Yine oldu. Bir başörtülü daha şiddete maruz kaldı. Olayı duymuşsunuzdur, duymayanlar için; Pendik Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste seyahat eden lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, A.A.K....

Yine oldu. Bir başörtülü daha şiddete maruz kaldı. Olayı duymuşsunuzdur, duymayanlar için; Pendik Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste seyahat eden lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, A.A.K. adlı CHP'li bir kadının saldırısına uğradı. Kadın, önce genç kızın başörtüsüne asıldı, onu çekip aldıktan sonra da hakaretler etmeye, “Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başı kapalı okuyamazsın, siz ölmelisiniz” diye bağırmaya başladı. Kadın hırsını alamamış olacak ki, bütün bunların üstüne bir de genç kızı tekmeledi. Minibüs şoförünün aracı karakola çekmesiyle olay hem polise, hem de ardından medyaya intikal etmiş oldu.
Saldırıya uğrayan lise öğrencisi genç kızın annesi Hanife Yiğit ise, olayın ardından yaptığı açıklamada “Nasıl kapalı bir kızın açık birine saldırmaması gerektiğini düşünüyorsam, açığın da kapalıya saldırması beni çok büyük bir üzüntüye sevk etti. Atatürk'ün isminin altında insanlara saldırılması beni çok yaraladı. Hepimiz kardeşiz. Çok üzgünüm, açığı da kapalısı da benim evladım” diye konuştu.
Böyledir; başörtülüler, dindarlar, muhafazakarlar, bu tür durumlarda hep tekmil vermek, iyi niyet beyanında bulunmak, hep Atatürk'e atıfta bulunmak, hep “aslında açıklarla bir dertlerinin olmadığı”nı belirtmek, hep kardeşliği vurgulamak durumunda kalırlar. Kamusal alanda yaşanan bu tür olayları genellikle duymazsınız üstelik, belki binde biri. Zira, kimi “gururundan” söylemez saldırıya uğradığını, kimi saldırganı bir tür “meczup” addederek üstesinden gelir yaşadıklarının, kimi de utandığı için susar. Olayın büyüklüğü de mühim tabi, sırf lafla sözle taciz edenle kimse kolay kolay uğraşmaz, “Allahından bulsun”, der geçer. Bu olay da hem ciddi bir saldırı olduğu, hem de polise yansıdığı için ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 275 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.595 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.268 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar