Bill Cosby’nin “genişletilmiş!” ailesi

Vay be! Çocukken izlemelere doyamadığımız, bol kahkaha efektli Cosby Show'un “ne güzel aile babamızdın sen” denilecek kadar prototip özellikler taşıyan Bill Cosby'si, tecavüzcü çıkmış. Boston...

Vay be! Çocukken izlemelere doyamadığımız, bol kahkaha efektli Cosby Show'un “ne güzel aile babamızdın sen” denilecek kadar prototip özellikler taşıyan Bill Cosby'si, tecavüzcü çıkmış. Boston Globe'a göre, Cosby'nin “cinsel saldırısı”na maruz kaldığını iddia eden 40'ın üstündeki kadına önceki gün üç kişi daha katılmış.

Üstelik kadınların hikayelerine yer verilen habere göre, yöntem de bildiğin “gazoza ilaç atma” şeklindeymiş. Sözkonusu olan Amerika Birleşik Devletleri olunca içeceğin türü de değişiyor elbette; Cosby kadınların gazozuna değil, şampanyasına ilaç atarmış.
Yıllarca biraz cehaletle, biraz sapıklıkla açıklanan ama üstüne muhakkak “Nuri Alço yöntemi” alaylarıyla “Türk usulü” sosu dökülen yöntem, meğer ulus üstüymüş. Meğer, Yeşilçam'ın Nuri Alço'su varsa, Hollywood'ın da Bill Cosby'si varmış. Üstelik Nuri Alço'nun rolü, Cosby'nin gerçeğiymiş. Üstelik Amerikalı Nuri Alço; koskoca ülkenin, hatta tüm dünyanın; en tanınan, sevilen, gülünen ve elbette en güvenilen “aile babası” figürüymüş.

Demek ki, “Bu işler hep bizim gibi gelişmemiş ülkelerde olur zaten” diyerek feministliğini bile self-oryantalizme bulamadan sunamayanlar; bu durumun ırklarla, bölgelerle o kadar da ilgili olmadığını; gelir ve eğitim düzeyleriyle bir ilgisi varsa bile, bunun o kadar da belirleyici olmadığını teslim etmek zorundalarmış.

İnsan anlam veremiyor. Kariyerinin her bir taşını onyıllar boyunca ve tek tek, ailenin, muhafazakarlığın ve babacanlığın üstüne koya koya sembolleşmiş bir aktör, bunu nasıl yapar? On milyonların, hatta yüz milyonların karşısına “aile” ve “baba” imajlarıyla çıktığı için, kaybedeceği itibar ve prestij de yüz milyonlarla çarpılacak olan biri nasıl olur da, kadınlara sarkıntılık/tecavüz eden bir sapık olmayı göze alabilir? Adam almış!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 275 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.595 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.268 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar