Baykal’ın durumu

Deniz Baykal'ın “yüzde 49'un adayı Abdullah Gül olabilir” şeklindeki yorumu, çok tartışıldı. Bu konu Hindistan ziyareti öncesi havaalanında Erdoğan'a da soruldu. Erdoğan'ın cevabı ise; “Onu...

Deniz Baykal'ın “yüzde 49'un adayı Abdullah Gül olabilir” şeklindeki yorumu, çok tartışıldı. Bu konu Hindistan ziyareti öncesi havaalanında Erdoğan'a da soruldu. Erdoğan'ın cevabı ise; “Onu değerlendirmeyi gereksiz buluyorum, Bu tamamen fitne hareketidir. Sayın Baykal bu oyunları oynamayı bıraksın da başının çaresine baksın” şeklinde oldu.

Ahmet Hakan'ın modere ettiği, Baykal'ın mahut sözleri söylediği programı izledim. Programda Baykal, Ahmet Hakan'ın sorusu üzerine “Gül'ün adaylığı değerlendirilebilir” yorumunu yapıyor, Abdullah Gül'le bu konuda ya da başka şekilde görüşmediğini de, -belli ki yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için- vurguluyor.

Türkiye, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına “çatı aday” denilerek sağcı olduğu söylenen bir ismin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çıkartıldığı bir süreç yaşadı. Dolayısıyla 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de muhalefetin benzer bir formül düşünebileceği ihtimali var ve bu –bence- yüksek bir ihtimal. Olabilir yani, Erdoğan'ın karşısına çıkartılacak kişi, yeni bir çatı aday olabilir. Sözkonusu “çatı aday”ın kim olacağı ise herhalde şimdiden belirlenmiş değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar