Baldıran zehirine talip tek bir HDP’li yok mu?

Selahattin Demirtaş, akşamında PKK'nın Sultanbeyli'de bir polis karakoluna bombalı saldırı düzenlediği İstanbul Barış Mitingi'nde barışı savunmuş. Demirtaş, “Sayın geçici Başbakan bize...

Selahattin Demirtaş, akşamında PKK'nın Sultanbeyli'de bir polis karakoluna bombalı saldırı düzenlediği İstanbul Barış Mitingi'nde barışı savunmuş. Demirtaş, “Sayın geçici Başbakan bize talimat vermeyi bırak, önce terörle arana mesafe koy… Biz sivil siyaset yaptık sizi iktidardan düşürdük. Siz ne yaptınız silaha sarıldınız. Asıl terörle arasına mesafe koyması gereken AKP'dir” demiş.
Figen Yüksekdağ ise Köln'e gidip, Deutsche Welle'ye röportaj vermiş. Röportajda PKK'nın yaptığının terör olmadığını söyleyen Yüksekdağ'a göre, HDP ile PKK'nın herhangi bir bağı da yokmuş. Yüksekdağ ayrıca “PKK bir halk özgürlük hareketidir. Aynı zamanda demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren bir örgüttür. Bizler PKK'nın bu hedeflere ulaşma konusunda başvurduğu yöntemleri onaylamıyoruz. Ancak şunu da kabul etmeliyiz ki, uyguladığı program terör değildir” diye konuşmuş.

Biri “PKK terör örgütü değildir” diyor, diğeri Türkiye sınırları içinde her gün ama her gün her gün insan öldürmeye devam eden PKK konusunda dişe dokunur tek bir laf etmezken, bulduğu her mikrofonda AK Parti'yi “terör destekçiliği”yle suçluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar