Bakü notları

BAKÜ-ZAGREBCumhurbaşkanı Erdoğan'la Azerbaycan-Hırvatistan resmi gezisinin ilk ayağında, Bakü'deyiz. Erdoğan, buraya Medeniyetler İttifakı'nın 7. Küresel Forumu'na katılmak üzere gelmiş bulunuyor. Ancak bu gezi...

BAKÜ-ZAGREB
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Azerbaycan-Hırvatistan resmi gezisinin ilk ayağında, Bakü'deyiz. Erdoğan, buraya Medeniyetler İttifakı'nın 7. Küresel Forumu'na katılmak üzere gelmiş bulunuyor. Ancak bu gezi aynı zamanda iade-i ziyaret anlamına geliyor.
Zira hatırlarsınız, Erdoğan ilk olarak 18 Şubat'ta Türkye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'ne katılmak üzere Azerbaycan ziyaretini programına almış; ama 17 Şubat'ta Ankara Merasim Sokak'ta gerçekleşen terör saldırısı sonrası ziyaret ertelenmişti. Bu ziyaretin tarihi daha sonra 15 Mart olarak belirlenmiş, ancak bu kez de 13 Mart'ta Kızılay'da onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı meydana gelince ziyaret yine gerçekleştirilememişti.
Terör belası yüzünden bir ay arayla gelen bu iki erteleme sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, teröre karşı Türkiye'nin yanında olduklarını ve dostluklarını göstermek amacıyla Türkiye'yi ziyaret etmiş, bu ziyarette Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) hızlandırılması kararında mutabık kalınmıştı. İşte Erdoğan, Türkiye'nin sıkıntılı zamanlar geçirdiği günlerde Aliyev'in yaptığı jesti, bugünlerde Karabağ sorunu yeniden ısınmış olan ülkeyi ziyaretle karşılamış oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar