Avrupa’nın mülteci “krizi” ve sebepleri

AB Bakanı Beril Dedeoğlu, 'Türkiye İlerleme Raporu' öncesi birlik diplomatlarının kendisine “Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasının sağlanması karşılığında daha yumuşak...

AB Bakanı Beril Dedeoğlu, 'Türkiye İlerleme Raporu' öncesi birlik diplomatlarının kendisine “Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasının sağlanması karşılığında daha yumuşak bir rapor” önerdiğini söylemiş. Şantaj değilse bile rahatlıkla rüşvet olarak değerlendirilebilecek bu öneri dışında da, Avrupalı devletlerin “kriz” diye tanımladıkları mülteciler hakkındaki fikirlerini biliyoruz elbette.
Merkel'inkini mesela. Aylan Kürdi'nin cansız bedeni sahile vurmadan ve mülteci sorunuyla ilgili Avrupa'da kamuoyu baskısına yol açmadan önce Merkel, Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmıyordu ve bunu son derece sert ifadelerle defalarca dile getirmişti.
Ama, Suriyeli sığınmacıların Avrupa'ya akın etmesi, daha da önemlisi bunun medyaya yansımasından sonra Türkiye'yi ziyaret etti, yumuşak bir üslupla AB sürecimize dair 'ümitvar' mesajlar verdi ve sadede geldi. Merkel, mültecilerin Türkiye üzerinden Avrupa'ya akacağını; bu konuda Türkiye'ye destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Fransa ise, mültecileri Avrupa sınırları dışında tutması kaydıyla Türkiye'ye ödeme yapmayı önerdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar