AK Parti neden koalisyon yapmamalı?

Dün Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinden, MHP'nin koalisyon hesaplarına dahil edilmemesi gerektiği sonucu çıktı. Bahçeli, koalisyon ortağı olmak istemediklerini; halkın kendilerine muhalefet...

Dün Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinden, MHP'nin koalisyon hesaplarına dahil edilmemesi gerektiği sonucu çıktı. Bahçeli, koalisyon ortağı olmak istemediklerini; halkın kendilerine muhalefet görevi verdiğini söyleyerek hükümette yer almayacaklarını vurguladı.
Bu tavrın gayet anlaşılır sebepleri var. Zira, MHP lideri Bahçeli'nin geçmişteki koalisyon tecrübesinin oldukça öğretici sonuçları olmuştu. 1999 yılında seçimden ikinci parti olarak çıkan MHP, DSP ve ANAP'la bir koalisyon hükümetinde yer almayı kabul etmiş ama 2002 yılındaki 3 Kasım seçimlerine kadar süren bu hükümet döneminde, Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşamıştı.
Keza, bir önceki hükümet döneminde Türkiye'ye getirilmiş olan Abdullah Öcalan'ın asılması meselesi de yine Bahçeli'nin de içinde bulunduğu 57. hükümet döneminde tartışılmış, Bahçeli koalisyon ortakları olan Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz'la saatler süren pazarlıklar yapmış olmasına rağmen Öcalan'ın idamına yönelik kararı aldırmaya muktedir olamamıştı. Ekonomik kriz kadar, doğrudan sorumlu olmamasına rağmen bu durum da Bahçeli'ye yapışmış ve MHP 2002 seçimlerinde diğer koalisyon ortaklarıyla birlikte sandığa gömülmüş; Meclis'e dahi girememişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar