CHP ne yapmaya çalışıyor?

Tuhaf değil mi? Türkiye’nin Suriyeli mültecileri ağırlamaya başladığı ilk günlerden bu yana, “neden ülkelerinde kalıp özgürlükleri için savaşmadılar?” diyen de, “Türk askeri...

Tuhaf değil mi? Türkiye’nin Suriyeli mültecileri ağırlamaya başladığı ilk günlerden bu yana, “neden ülkelerinde kalıp özgürlükleri için savaşmadılar?” diyen de, “Türk askeri Fırat Kalkanı operasyonuyla onların vatanlarını koruyor, onlar sahillerimizde keyif çatıyor” gibi laflarla topraklarımıza –sanki yeterince yokmuş gibi- ırkçılık tohumu eken de CHP’ydi; Zeytindalı Operasyonu’nun başladığı günden bu yana ordumuza destek olan Özgür Suriye Ordusu’na demediğini bırakmayan da aynı CHP.

O Özgür Suriye Ordusu ki, savaşın başından bu yana ülkelerinde kalıp ülkeleri için savaşanlardan oluşuyor; CHP ise onlara “terörist”, “cihatçı, selefi, kafa kesen yağmacılar” benzetmesi yapıyor. CHP, şehirlerin göbeğinde yaptıkları terör eylemleri tartışmasız şekilde ortada olan, yani tescilli birer terör örgütü olan PKK’ya, YPG’ye sunulan ABD desteğini sorun etmiyor; ama Türk Ordusu’na lokal destek vererek belki muhtemel kayıplarımızı en aza indiren, şehit vermemizin önüne geçen ÖSO’yu “terörist” ilan etmekte hiçbir sakınca görmüyor.

Kılıçdaroğlu’nun söylediğine göre, ÖSO’nun Afrin harekatında Türk Ordusu’nun öncülü olarak ilerlemesi bizi “yedek” durumuna düşürürmüş, Türk Ordusu’nun şanını lekelermiş. Yedekliği bilemem, ama Afrin yolunda çok sayıda askerimiz şehit olsaydı, “bizim ne işimiz var sınırın ötesinde” diye bağıracakların başında CHPnin geleceğine eminim. Nedir yani sorun? Yeterince şehit cenazesi gelmiyor diye mi bu öfke? O yüzden mi ÖSO’ya yönelen bu bendini aşmış öfke? 

SURİYE’DEKİ GRUPLAR

ÖSO çatısı altında Zeytindalı Operasyonu’nda silahlı kuvvetlerimize destek verenler arasında, BBC’ye göre, Sultan Murat Tümeni, Feylak el Şam (Şam Lejyonu) ve Ahrar El Şarkiye adındaki 3 grup var. Bu gruplardan Sultan Murat Tümeni, 2013 yılında kurulmuş olup Türkmenler ve Araplardan oluşuyor, Halep Suriye rejiminin eline geçmeden önce Sultan Murat Tümeni Halep’te yer alıyordu. Feylak el Şam ise, genel olarak Suriyeli Araplardan oluşan ve Müslüman Kardeşler’e yakın olduğu söylenen bir grup. Grubun nihai amacı YPG’deki 16 Arap köyünü geri almak olarak açıklanıyor. Ahrar El Şarkiye ise Nusra Cephesi’nden ayrılan Ebu Marya tarafından 2016 yılında kurulmuş olup Fırat Harekatı’na katıldı; ancak bu dönemde ABD askerlerinin bu bölgeye yerleşmesine tepki göstererek harekattan ayrıldı. Sebep ise ABD’nin YPG’ye destek vermesiydi.

ÖSO MUHTEMEL, YPG KESİN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 275 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.595 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.268 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar