Eren öldü, sizin vicdanınız sağ mı?

Eren Bülbül, sadece 15 yaşındaydı. Trabzon’un Maçka ilçesinde PKKlıların yerini güvenlik güçlerine gösterirken hain örgütün kurşunlarına hedef oldu. Eren, daha 15’indeki Eren, şehit...

Eren Bülbül, sadece 15 yaşındaydı. Trabzon’un Maçka ilçesinde PKKlıların yerini güvenlik güçlerine gösterirken hain örgütün kurşunlarına hedef oldu. Eren, daha 15’indeki Eren, şehit oldu. Hepimizin içi yandı, hepimiz kahrolduk, ama herhalde en çok kavrulan, ömrünün sonuna dek yüreğini yakacak bitimsiz bir ateşe düçar olan, Eren’i doğurandır, O’nun annesi Ayşe Bülbül’dür. Dolayısıyla acılı kadının, “Oğlum kapının önünde değil, askerde şehit olmak isterdi” şeklindeki ilenmesinden, siteminden dolayı kimsenin ağzını açıp tek kelime etmeye hakkı da, haddi de olamaz.

Kederli annenin açıklamalarının haber değeri olmadığını iddia ediyor değilim, Eren’i olası bir çatışmanın çıkacağı alana hiçbir tedbir alınmadan götürülmesinin de sağlıklı bir karar olmadığı ortada. Öte yandan, bu olayın muhalif gazeteler tarafından “hırsızın hiç suçu yok” noktasına taşındığı da, gözden kaçacak gibi değil. Köşe yazılarına baksanız, Eren’in şehit edilişinin tek sorumlusunun emniyet kuvvetleri olduğunu ve PKKlı’ların hiçbir günahının olmadığını düşünebilirsiniz. Bu durumun kamuoyu nazarında kimin elini rahatlattığı ise ortada, PKK’nın. Yani, tıpkı öncekiler gibi, Eren’i de katletmiş olanların…

Öncekiler… PKK tarafından katledilmiş; Eren’in yaşlarında, O’nun boylarında, belki O’nunla aynı hayalleri kurmuş, ama bu hayalleri gerçekleştirmeye hiçbir zaman fırsat bulamamış, terörün kurşunuyla hayattan koparılmış çocuklar. 

Mesela Fırat Sımpil: Sadece 13 yaşındaydı. PKK, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, 30 Ağustos’ta baraj emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine görev dönüşü pusu kurdu. Yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın olduğu sırada, fırına ekmek almaya giderken tesadüfen oradan geçiyor olan Fırat Sımpil hayatını kaybetti. 

Mesela Yasin Börü: 16 yaşında bir gençti. 2014 yılında, o dönem HDP Eşbaşkanı olan Selahattin Demirtaş’ın kışkırtmasıyla meydana gelen ve sonradan 6-7 Ekim olayları olarak anılacak gösteriler esnasında, DAEŞli olduğu gerekçesiyle vahşice öldürüldü. Yasin, Kurban Bayramı’nda yoksullara kurban paketi dağıtmak üzere sokağa çıkmıştı, gözü dönmüş katiller tarafından işkence edilerek öldürüldü. 

Mesela Bayram Tatar: 17 yaşındaydı. Geçtiğimiz yıl, Şırnak’ta İsmet Paşa Mahallesi’ne PKK’lıların otomatik silahlarla açtığı ateşte hayatını kaybetti. İddialara göre Bayram Tatar’ın babası korucubaşıydı ve aile askerlere yemek verme gibi bir “suç” işlemişti. PKKlılar tarafından ateş açıldığında evin balkonunda bulunan Bayram da, ailesinin işlediği bu affedilmez suçun bedelini canıyla ödedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Keşke bir ömrü daha adasam bu yola” 04 Eylül 2019 | 278 Okunma “Başörtüsünü kitlelere yaymak için Rabbim’e dua ettim” 30 Ağustos 2019 | 2.596 Okunma Emine Bulut cinayetinin gösterdiği 28 Ağustos 2019 | 2.270 Okunma Yanan ormanlarımız 23 Ağustos 2019 | 161 Okunma Gençlerin göçü 16 Ağustos 2019 | 463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar