Taksideki gizemli turist!

İstanbulluları canından bezdiren taksicilere karşı polis denetimlerini arttırdı. Artık Arap turist diye aldıkları müşteri polis çıkabilir. İstanbul polisi bu konuyu çözmeye kararlı.2022...

İstanbulluları canından bezdiren taksicilere karşı polis denetimlerini arttırdı. Artık Arap turist diye aldıkları müşteri polis çıkabilir. İstanbul polisi bu konuyu çözmeye kararlı.

2022 yılını acısıyla tatlısıyla bitirdik. Zor bir yıl oldu Türkiye için de. 2023 de haraketli bir yıl olacak. Önümüzde kritik bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. 2022 yılında İstanbulluların farklı bir gündemi daha vardı. Sinir bozucu, gıcık bir gündem. Taksi ve taksi şoförleri sorunu...

Hak etmediği fazla parayı kazanmak için İstanbulluları yolda bıraktı taksiciler. Çünkü Arap turist müşteri derdine düştüler. Ne yaşlı ne çocuklu ne de hasta insanlar umurlarında oldu. Gözlerini para hırsı bürümüş bu taksiciler artık İstanbulların ve emniyetin ana hedefi.

İstanbul trafik polisi, son bir ay içerisinde yoldaki müşteriyi almayan 700 taksiyi 10 gün ceza vererek bağladı. Bin 800 TL de ceza kesildi. Mazeretleri hemen hazır; "Valla bizi aplikasyonla çağırdılar." Polisin buna inanması zaten mümkün değil.

İstanbul’un dört bir yanından hem polise hem de İBB’ye taksiciler konusunda ihbar yağıyor. Herkes dertli. Emniyet Arapça bilen polislerden bir ekip oluşturdu. Turist kılığına girerek taksi bekliyorlar. Yeter ki Arap görsün bizim taksiciler. Az önce elini kaldıran İstanbulluyu almayan taksi hemen önünde durarak kapısını açıyor.

İçerisindekinin polis olduğunu anlaması mümkün değil. Turist görünümlü polis hemen en yakındaki güzergahtaki ekibe bilgiyi atarak taksiye durdurtuyor. Polisin bu çalışmasının uyanık, fırsatçı taksileri bir nebze olsun korkutacağına inanıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 330 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 123 Okunma MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi? 08 Mart 2024 | 821 Okunma Sevdiklerimizle küsme noktasındayız! 01 Mart 2024 | 105 Okunma 2 ve 10'uncu sıralar DEM'in 23 Şubat 2024 | 356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar