Semra Güzel'i Yunan sınırında kim karşılayacaktı?

Öldürülen PKK’lının cep telefonundan silahlı ve samimi görüntüleri çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Türkiye’den çıkmayı başarsaydı onu Yunanistan sınırında...

Öldürülen PKK’lının cep telefonundan silahlı ve samimi görüntüleri çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Türkiye’den çıkmayı başarsaydı onu Yunanistan sınırında kim karşılayacaktı?

Adıyaman'da 2017'de öldürülen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonundan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilmiş silahlı ve samimi fotoğraflar ortaya çıkmıştı. Bu görüntüler ortaya çıkınca Güzel kayıplara karıştı.

Milletvekilliği düşürülen ve hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Güzel için HDP bakın nasıl planlar yapmış?

Millî İstihbarat Teşkilâtı'nın (MİT), başarılı operasyonuyla yakalanan Güzel, hakkında çıkan haberlerden sonra İstanbul Sarıyer’de saklanmaya başladı. İstihbarat çalışıyordu. Cep telefonu kullanmayan Güzel’e haber gelene kadar saklandığı yerden çıkmaması söylendi.

KAÇIRAĞI KİŞİNİN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORDU

Örgütün de yardımıyla bir insan kaçakçısıyla anlaşıldı. Kaçıracağı kişinin kim olduğu söylenmedi. MİT bu kaçakçıyı belirleyerek takibe aldı. Önce Semra Güzel’e "Mehtap Şahan" adına sahte kimlik ve pasaport düzenlendi. Bu sahte bilgiler ve gerçek bilgileri Yunanistan’da bir avukata gönderildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 85 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 83 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 335 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar