Polis "Ada"yla üç dakikada kapıda!

Tv100 Gazetesi Yazarı Özkan Tamirak'ın bugünkü (01.11.2022)''Polis "Ada"yla üç dakikada kapıda!'' başlıklı yazısı.

Teknolojik imkânları en üst düzey de kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Projeyle, korunan şahıslar olası bir tehdit durumunda tek tuşla yardım isteyebilecek. Minimum üç dakika içerisinde polis ekipleri olaya müdahale edecek.

Emniyet birimleri geçmiş yıllara oranla terör ve birçok suç oranını düşürdü. Hem şehirde hem de kırsalda yapılan çalışmalar sayesinde her geçen gün huzurlu bir Türkiye oluşmaya başladı. Ancak, su uyur, düşman uyumaz düşüncesiyle hareket eden Türk Polis Teşkilatı, her olasılığı değerlendirerek kendini sürekli yeniliyor.

Buna son örnek ise Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’ndan geldi. Türkiye’deki huzurlu ortamı bozmak, sansasyonel eylemler için pusuda bekleyen içerdeki ve dışardaki hainlere imkân vermemek için çok önemli bir projeye daha imza attı. Devlet büyüdüğünden siyasetçisine, iş insanından hâkim ve savcısına kadar hakkında tehdit tespiti olan kişiler koruma altına alınıyor.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla hayata geçirilen ve büyük önem verdiği projenin adı “Acil Durum Alarmı.” Kısa adıyla ADA. İşte o projenin detayları:

KORUMA KARARI OLAN KİŞİLER KULLANABİLİYOR

ADA projesini sadece hakkında koruma kararı olan kişiler kullanabiliyor. Önce aplikasyon telefona indiriliyor. Korunan kişi o anda yanında koruması yoksa ve tehdit hissettiği anda ADA’nın tuşuna basıyor. Aynı anda, bu kişinin koruma kararı verildiği ilin, o an bulunduğu ilin koruma şubesine ve koruma daire başkanlığına konumuyla birlikte “yardım çağrısı” düşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 337 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar