Neden kale?

17 Kasım 1913’te Teşkîlât-ı Mahsûsa’nın kurulmasından bugüne kadar her yıl kendini geliştiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), şu an tüm dünyanın yakından takip ettiği bir...

17 Kasım 1913’te Teşkîlât-ı Mahsûsa’nın kurulmasından bugüne kadar her yıl kendini geliştiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), şu an tüm dünyanın yakından takip ettiği bir istihbarat örgütü haline geldi.

İstihbarat örgütü bir ülkenin kalbi, beyni ve kulağıdır. Eski adıyla müsteşarlık yeni adıyla başkanlığa Hakan Fidan’ın getirilmesiyle birlikte MİT teknolojik gelişime, insan kaynağına büyük önem vermeye başladı. Şu an Türk istihbaratı tüm dünyadaki gelişmeleri hem sahada hem masada yakinen takip edebilen, operasyonel bir kuruma döndü.

Ülkelerin istihbarat servisleri de MİT’in operasyonlarını yakından takip etmekte hatta birçok konuda yardım istemektedir. Hemen hemen her gün farklı bir gündemle uyandığımız Türkiye’de polemiklerden uzak tutulan tek kurumun MİT olduğu görülmekte.

Sadece yurt dışında değil, yurt içinde yapılan son dönemdeki büyük operasyonlarda MİT’in imzası ya da katkısı bulunuyor.  Özellikle son aylarda televizyonlarda şu son dakikalar hemen hemen her gün yer almaktadır; ”MİT PKK’nın üst düzey yöneticisini etkisiz hale getirdi” veya “MİT yakalayarak Türkiye’ye getirdi.”

73 KRİTİK İSİM

Özellikle son dönemdeki operasyonlarla PKK’nın inlerini darmadağın eden teşkilat, terör örgütü üyelerine nefes aldırmıyor. MİT’in operasyonlarını araştırdım. Sofi Nurettin, Ali Haydar Kaytan gibi üst düzey PKK’lıları etkisiz hale getiren MİT, 2018 yılından 2022’ye kadar (halen operasyonlar sürmekte)  PKK’nın 73 kritik ismini etkisiz hale getirmeyi başardı. MİT diğer operasyonel birimler olan polis, jandarma ve TSK’nın da en büyük destekçisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 165 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 330 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 123 Okunma MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi? 08 Mart 2024 | 822 Okunma Sevdiklerimizle küsme noktasındayız! 01 Mart 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar