HDP'nin aday çıkmazı

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kitlendi. En büyük soru işaretlerinden biri de HDP aday çıkaracak mı, yoksa Millet İttifakı’nı mı destekleyecek? HDP aday...

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kitlendi. En büyük soru işaretlerinden biri de HDP aday çıkaracak mı, yoksa Millet İttifakı’nı mı destekleyecek? HDP aday çıkaramıyor neden mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 Mayıs tarihi artık kesinleşti. Seçim atmosferine girildi. Seçim tarihinin belirlenmesiyle ittifak görüşmeleri de hızlandı. Kıyasıya bir seçim maratonu bizleri bekliyor olacak.

İttifaklarda en çok merak edilen ise PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin nasıl bir tutum takınacağı. Yerel seçimlerde AK Parti’nin karşısındaki adaylara destek veren HDP, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerini ziyaret etmesini bekliyor. Bu ziyaret HDP’nin seçimlerdeki yol haritasını belirleyecek.

İLK İSİM EREN KESKİN

HDP geçtiğimiz seçimlerde Selahattin Demirtaş’ı aday göstermişti. Bu seçimlerde de aslında bir aday çıkarmak istiyordu. Ama teklif götürdüğü isimler buna sıcak bakmadı. Bu konuda biraz araştırma yapınca değişik bilgilere ulaştım. HDP’nin ilk teklif götürdüğü isim Avukat Eren Keskin. Keskin, basının yakından tanıdığı bir isim. Uzun yıllar İnsan Hakları Derneği’nin başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapmış bir isimdi. Keskin, HDP’nin "Cumhurbaşkanı adayımız ol" teklifini kabul etmedi.

SANCAR DA İSTEMEDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 330 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 123 Okunma MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi? 08 Mart 2024 | 821 Okunma Sevdiklerimizle küsme noktasındayız! 01 Mart 2024 | 105 Okunma 2 ve 10'uncu sıralar DEM'in 23 Şubat 2024 | 356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar