Güçlü istihbarat devletinin şifreleri

Millî İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2022 Faaliyet Raporu’nda bir yazı kaleme alan MİT Başkanı Hakan Fidan, güçlü bir İstihbarat Devleti’nin nasıl oluştuğunun şifrelerini tek tek...

Millî İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2022 Faaliyet Raporu’nda bir yazı kaleme alan MİT Başkanı Hakan Fidan, güçlü bir İstihbarat Devleti’nin nasıl oluştuğunun şifrelerini tek tek anlatıyor.

Sadece operasyonlarla değil, yurt dışındaki diplomasimizde de büyük rol oynayan MİT, sahanın her yerinde nasıl olunuru anlatıyor. Bu büyük başarının mimarı MİT Başkanı Hakan Fidan, 2022 Faaliyet Raporu’nda teşkilatın son çalışmalarını, hedeflerini anlatan bir yazı kaleme aldı. Yazı, Türkiye’nin son dönemde dünyada istihbarı alanda nasıl kritik bir rol oynadığını gözler önüne seriyor.

DEVLET DOĞRU BİLGİYE ZAMANINDA ULAŞIYOR

Hakan Fidan’ın yazısında dikkatimi çeken önemli noktalar oldu. Teşkilatın artık büyük istihbarat servisleriyle rekabet edecek bir kabiliyete erişmiş durumda olduğunu belirten Fidan, devletin doğru ve zamanında bilgilendirilmesinin önemine vurgu yapıyor: "Üretilen ön alıcı istihbarat, teknolojik kabiliyetler ve istihbarı bakış açısıyla analiz edilerek devletimizin üst kademesinin doğru bilgiye zamanında ulaşmasına önem verilmiştir. Belirsizliklerin normal kabul edildiği yeni uluslararası sistemde, doğru ve zamanında üretilen nitelikli istihbarat çok daha önemli hale gelmiştir.” 

AJAN AĞLARI NASIL ÇÖKERTİLDİ?

Son dönemde hem İran hem de İsrail ajanlarına yönelik çok kritik operasyonlar yapılmış, önemli hücreleri de çökertilmişti. Fidan, medyada büyük ses getiren bu operasyonlara da dikkat çekmiş: "İletişim teknolojilerindeki gelişmeler ve sosyal ağların beraberinde getirdiği imkânlar millî güvenliğimizi ve menfaatlerimizi hedef alan casusluk faaliyetleri için de yeni fırsat pencereleri ortaya çıkarmaktadır. Bu durumun bilinciyle teknolojik imkân ve istihbarı yeteneklerini sürekli geliştiren MİT, istihbarata karşı koyma alanında yürüttüğü çalışmalarla ülkemizi hedef alan ve geleneksel casusluk faaliyetlerinin ötesindeki pek çok girişimi deşifre etmiş, birçok ülkenin Türkiye üzerinden diğer ülkelere yönelik çalışmalarını ortaya çıkarmış ve ajan ağlarını çökertmiştir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 17 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 83 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 360 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 334 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar