Deprem uzlaşması nasıl oldu?

Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği depremler Türkiye’yi kenetledi. Adliyelerdeki uzlaşma bürolarında “büyük barış” sağlanmış durumda. Nasıl mı...?6 ve 7 Şubat’ta...

Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği depremler Türkiye’yi kenetledi. Adliyelerdeki uzlaşma bürolarında “büyük barış” sağlanmış durumda. Nasıl mı...?

6 ve 7 Şubat’ta meydana gelen depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Türkiye batıdan doğuya, tüm illeriyle deprem bölgesine yardım seferberliğinde. Depremin ilk anından itibaren dünyadan yardım yağarken bazı devlet başkanları ve bakanlar da destek için Türkiye’ye geldi.

AVRUPA KALMAZDI

Deprem bölgesine giden Avrupa Birliği’nden bir heyet gördükleri karşısında şok oldu. Bu büyük bir felaketti. Bu kadar yıkımı onlar da beklemiyordu. Kendilerine bilgi veren üst düzey yetkililere bu şoku şöyle anlatmışlar: "Bunun yarısı Avrupa’da olsa yok olurduk. Bir daha ayaklanamazdık. Türkiye bu dayanışmasıyla çok kısa sürede ayağa kalkacaktır.”

Gerçekten ben de buna inanıyorum. Hızla enkazlar kalkarsa, inşaat süreci başlayacaktır. Ama daha yapılacak çok ama çok iş var bölgede.

HARİKA BİR UZLAŞMA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 330 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 122 Okunma MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi? 08 Mart 2024 | 821 Okunma Sevdiklerimizle küsme noktasındayız! 01 Mart 2024 | 105 Okunma 2 ve 10'uncu sıralar DEM'in 23 Şubat 2024 | 356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar