Dağlara atılan o mektuplarda ne var?

Tv100 Gazetesi Yazarı Özkan Tamirak'ın bugünkü (11.10.2022)''Dağlara atılan o mektuplarda ne var?'' başlıklı yazısı

TSK, Jandarma, MİT ve Emniyet güçlerinin son yıllardaki kararlı operasyonlarıyla terör örgütü PKK’ya hem yurtiçi hem de yurtdışında büyük darbe vuruldu. Operasyonlara, Diyarbakır annelerinin büyük azmi ve direnişi de eklenince dağdan inmeler bir bir başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dağlara mektup ve broşürle atıyoruz” dedi. Acaba dağdaki bir terör örgütü üyesini ikna etmek için güvenlik güçleri nasıl bir mektup atıyordu. Merak ettim ve o mektuplara ulaştım…

PKK terör örgütüne yönelik sadece askeri operasyonlar değil psikolojik operasyonlar da var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Soylu, "Kamuoyu bunu belki de ilk defa duyacak. Dağlara mektuplar ve broşürler atıyoruz. Annelerden mektuplar atıyoruz" dedi. Bu gerçekten çok önemliydi. Her alanda terör örgütleriyle büyük bir mücadele var.

Sayın Soylu’nun açıklamasını okuyunca bir anda aklımda o mektupların içeriğinde ne olduğu merakı uyandı. Hemen araştırmaya başladım ve mektuplara ulaştım. Mektupları ilk gördüğüm de ikna çabalarının ne kadar etkin şekilde yapıldığını anladım. PKK’nın kamplarına jandarma timleri tarafından havadan atılan mektuplarda, genel mesajların yanında kişiye özel Kürtçe ve Türkçe mesajlar var.


LEYLA SOFRAMIZDA BİR SEN YOKSUN

Okuduğum mektupların ilkinde Berivan Çiray kod adlı Leyla Sain isimli kadın teröriste ailesinin mesajı var. Mektupta ailesinin piknik sofrasında çekilmiş fotoğrafının üzerine şöyle yazılmış, “Leyla soframızda bir tek sen yoksun.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 71 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 83 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 360 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 335 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar