Bir saniyelik kritik görüntüde ne vardı?

Tv100 Gazetesi Yazarı Özkan Tamirak'ın bugünkü (22.11.2022)'' Bir saniyelik kritik görüntüde ne vardı?'' başlıklı yazısı.

Taksim’de altı kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin yaralanmasına neden olan teröristi yakalamak için polis zamanla yarıştı. Polisi bombacıya götüren bir saniyelik görüntüde ne vardı?

13 Kasım Pazar günü İstanbul’da havanın da çok soğuk olmaması nedeniyle sokaklar hareketliydi. İstanbul’un göz bebeği Taksim İstiklal Caddesi yine cıvıl cıvıldı. Saatler 16.20’yi gösterdiğinde tüm Türkiye’yi yasa boğan bir ses geldi. Patlama olmuştu. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Siren sesleri, koşturan insanlar…

Hemen başta Beyoğlu Emniyeti olmak üzere Terör ve İstihbarat polisleri olay yerine gelmişti. Bu bir terör saldırısıydı. Altı kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. Emniyet birimleri hızla çalışmaya başladı. Tüm kamera kayıtları tek tek yüzlerce polis tarafından izlenmeye başlandı. İlk elde edilen görüntülerde bir kadın çantayı koyarak kaçıyordu. Evet, patlamayı yapan terörist buydu.


BİR SANİYELİK GÖRÜNTÜ

Peki başında başörtüsü, altında kamuflaj pantolonuyla koşan bu kadın kimdi? Bir yere kadar görüntüler çok netti. Ama bir ara sokakta görüntü alınamıyordu. Deneyimli polisler adeta samanlıkta iğne arıyordu. Polisin dikkatini bir görüntü çekmişti. Bir saniyelik bu görüntü de yüz görünmüyordu.

Eldeki görüntülerle bu görüntü eşleştirildi. Kamera kaydındaki bir saniyelik görüntüdeki ayakkabı ve kamuflaj pantolonun paçası aynı kişiyi işaret ediyordu. Bir taksiye biniyordu. Hemen plaka belirlendi. Bin 200 kamera kaydı vardı elde. Adım adım, sokak sokak, o taksinin izi sürüldü. Bombacı kadın Esenler’de bir eve giriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 330 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 123 Okunma MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi? 08 Mart 2024 | 821 Okunma Sevdiklerimizle küsme noktasındayız! 01 Mart 2024 | 105 Okunma 2 ve 10'uncu sıralar DEM'in 23 Şubat 2024 | 356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar