Bir futbolcu nasıl bombacıya dönüştü?

PKK terör örgütünün gençleri nasıl tuzağa düşündüğünün en çarpıcı örneklerinden biri Diyarbakır soruşturmasında ortaya çıktı. Bakın futbolu seven bir genç...

PKK terör örgütünün gençleri nasıl tuzağa düşündüğünün en çarpıcı örneklerinden biri Diyarbakır soruşturmasında ortaya çıktı. Bakın futbolu seven bir genç nasıl bombacıya dönüştürüldü?

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır merkezli yapılan operasyonlarda içlerinde avukatlar, sanatçılar, gazetecilerin de bulunduğu 216 kişi PKK terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Operasyon örgütün masum gençleri nasıl kandırdığını gözler önüne serdi.

Diyarbakır terör polisi, operasyon öncesi adeta iğne ile kuyu kazmış. Aylarca terör örgütü üyeleri ve sempatizanlarını adeta adım adım takip etmiş. Terör örgütü sempatizanları, 2003 yılından itibaren örgüte eleman kazandırmak için her yolu döşemiş.

NASIL BOMBACI OLDU

Bakın operasyon dosyasının içerisinden neler çıkıyor. 2003 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen T.T. liseyi bitirdi. Başarılı bir öğrenciydi. Ama en büyük merakı futbolaydı. Yetenekliydi. Futbolcu olmak için her şeyi yapmaya hazırdı. 2021 yılı temmuz ayında Diyarbakır’da Demirok Düğün Salonu’na ait halı sahada düzenlenen “Deniz Poyraz Futbol Turnuvası”na katıldıktan sonra hayatı değişti.

Görünürde bir futbol turnuvasıydı. Ama arka planında hain hazırlıklar vardı. Bu gençlere yönelik PKK’nın bir tuzağıydı. Örgüt üyeleri T.T.’yi övüyordu. Aklını çelmişlerdi. Kendisine söylenen yalanlara inanmıştı. Futbolcu olmak için her şeyi yapmaya söz vermişti. Kendisini bir anda PKK terör örgütünün içerisinde buldu. Örgüt üyesi Ç.M. tarafından eylem yapması için ikna edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 17 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 83 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 360 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 334 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar