Bedirhan bebek, Aybüke öğretmen ne derdi?

Tv100 Gazetesi Yazarı Özkan Tamirak'ın bugünkü (28.10.2022)''Bedirhan bebek, Aybüke öğretmen ne derdi?'' başlıklı yazısı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki operasyonlarda “kimyasal silah” kullanıyor iftirasını görünce bir anda gözümün önüne, aklıma kimler geldi?

Doğup büyüdüğü, okuduğu, profesör olduğu, şimdi de Türkiye’nin en büyük meslek odalarından biri olan TTB’nin başkanı olan Fincancı nasıl olurda yaşadığı ülkenin ordusuna böylesine hain bir iftirayı atabilir? Nedense hiç şaşırmadım. Sonuçta binlerce masum insanı katleden terör örgütü PKK’nın yayın organına çıkabiliyorsanız onların sevdiği birisi olmanız gerekiyor. Ve tabii ki onların istediği gibi konuşmalısınız. Şebnem Korur Fincancı tam da böyle yaptı.

Meslek hayatımın başlarında beş yıl hastane muhabirliği yapmıştım. İstanbul Tıp Fakültesi’nin Acil Servisi’nin karşısında bir basın odamız vardı. Yıllarım hastane bahçesinde geçti. O dönemde genç bir uzman, doçent olan dostlarım şimdi her biri Türkiye’nin önemli doktorları. Açtım birkaçına sordum; “Sizin başkanınız ne diyor böyle?”


TÜRKİYE’NİN “MİLLİ” DOKTORLARI NE DİYOR?

Çok üzgünler. Aynen şunları söylediler: "Biz ülkemizi çok seviyoruz. Gece-gündüz kendimizce bir mücadelenin içindeyiz. Ordumuza, polisimize atılacak her türlü iftiranın karşısında tabii ki dimdik duracağız. Fincancı’nın iftirasına inanmamız, desteklememiz mümkün değildir. Doktorluk içinde kin , nefret, düşmanlık, ayrıştırıcılık bulunduran hiçbir sürecin tarafı olamaz.”

İşte Türkiye’nin “milli” doktorlarının duruşu budur.      

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 81 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 359 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 333 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi? 08 Mart 2024 | 824 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar