Yiğitler derdest

“Şirin: ... Ne yaptınız durumlar nasıl şeyde?Orli: İyi sayılır kötü yani. Kötü.Şirin: Peki nasıl oraya kadar gelmişler, kimsenin haberi yok mu ya? Orli: Haberleri var da millet şey etmiyor....

“Şirin: ... Ne yaptınız durumlar nasıl şeyde?
Orli: İyi sayılır kötü yani. Kötü.
Şirin: Peki nasıl oraya kadar gelmişler, kimsenin haberi yok mu ya?
Orli: Haberleri var da millet şey etmiyor. Çatıştılar geldi oraya. Şimdi bir daha çatıştılar geri çevirdiler. (...) Sağa sola zahira (mermi) geziyoruz
yani yoktur. Kimse vermiyor. Yani haber olmuyor değil, haberi oluyor. Görüyon adam bir adım adım nasıl geliyor, görüyon kendini ama seslenemiyorsun kendine.
Şirin: Hani Ansar’ın (Ansar El İslam Örgütü) aldığı o silahlar... Hani Ansar’ın o kadar aldığı şeyler.
Orli: Valla ben bilmem onu. Ansar’a verene soracaksın onu. A..na koyduğumun o.... pu çocukları, onu Ansar’a soracaksın ahbap bana değil.”
Film senaryosu işine girmedim ve gazeteye yanlışlıkla üzerinde çalıştığım bir senaryo taslağındaki diyaloğu göndermedim. Bu okuduklarınız bu senenin şubat ayında Cumhuriyet’te Ahmet Şık imzasıyla yayımlanan haberden.
Şirin, Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Şirin, Orli ise Suriye Türkmen Kitlesi Derneği yöneticilerinden Ayhan Orli. Esad rejimine karşı savaşan Türkmenlerin vaziyetini konuşuyorlar. Bu konuşmalara gizli kapaklı mı ulaşıldı? Üst akıl mı verdi haber yapılsın diye? Hayır.
Niğde, Ulukışla’da hâlâ gizemini koruyan bir IŞİD saldırısı gerçekleşmişti. O dava dosyasında telefon dinlemeleri de var. Bu kayıtlar dava dosyasından. İş güzârlar terini soğutsun. Kaynak aleni ve yasal.
Orli ve Şirin’in konuşması MİT TIR’larının durdurulmasından üç ay sonraki bir çatışma hakkında. Malum TIR’lar geçici bir süre durduruluyor ve sonra tepeden müdahale sonucunda Suriye’ye gidiyor. İktidar, TIR’ların Türkmenlere gittiğini söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar