Yarışalım mı?

Bugün artık Türkiye Cumhuriyeti herkes için daha güvenli bir ülke. Can Dündar veErdem Gül hapishanede. Terörist diye hem de. Hissetmişsinizdir. Bugün işe giderken, çocuğunuzu okula gönderirken bir...

Bugün artık Türkiye Cumhuriyeti herkes için daha güvenli bir ülke. Can Dündar veErdem Gül hapishanede. Terörist diye hem de. Hissetmişsinizdir. Bugün işe giderken, çocuğunuzu okula gönderirken bir derin nefes almışsınızdır. Memleketin polisi, savcısı, hâkimi, Başbakanı ve elbette Cumhurbaşkanı bir araya geldiler ve hepimizi kurtardılar. 
Suruç’ta, Ankara’da insanlar patlatılarak katlediliyorsa sebebi Can Dündar ile Erdem Gül idi. 
Bunlar uluslararası terör ağına mensupturlar. Şayet Paris’te tek amacı İslamofobiyi azdırmak olanlar insanları bir konser salonunda kurşuna dizdiyse bunun da sorumlusu bu iki kafadardı. 
Cumhuriyet gazetesi burası, derin devletin harman olduğu yer. TIR’lar hakkında haber yapması boşuna mı zannettiniz? Gazete yönetimi TIR’ların götürdüklerini beğenmedi. Öyle üç beş Libya kökenli mühimmatla rejim mi değişir Allah aşkına. Tabii ki TIR’ları da Cumhuriyet durdurdu. Can ile Erdem baş başa verdiler. Ölçtüler biçtiler. Yok efendi dediler. Bu TIR’lardaki malzemenin mala davara faydası yok. Yeterince malzeme göndermeyi beceremeyenlere isyan ettiler. 
Hanımlar beyler, burası Cumhuriyet gazetesi. Tek derdi devletin bekasıdır. Bu gazete kendine malzemenin yetersizliğini dert etti. Bu işin yolu bu değildir dedi. Beş füze, on tank topu... Yahu olacak iş mi?
İtiraf ediyorum. Devletimizle kavga ettik. Tek amacımız Suriye’deki muhaliflerin Türkiye’ye güvenmesiydi. 
Mevcut iktidarın onlara üç beş TIR ile gönderdiğinin amaca hizmet etmeyeceğini görmemizdi. Belki “şefkat tokadı” atarsak devletimiz cephede savaşın kaderini değiştirecek yardımı yapmayı akıl eder diye düşündük.
Vallahi Can Dündar böyle düşündü, Erdem Gül böyle düşündü. Ne yalan söyleyeyim gizlice toplandık. Hep bunları konuştuk. 
Yukarıdaki paragrafta “hizmet” ve “şefkat tokadı” dedim. Zira kısa köşe yazarlığı hayatım cemaati eleştirmekle geçti. O kadar ki en acar savcı bile beni cemaate bağlamakta zorlanır. İşlerini kolaylaştırayım dedim. 
Neyse, bugün güzel bir gün. İki büyük terörist hapishanede. Biri Can Dündar diğeri Erdem Gül. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar