Var mıdır bunun izahı?

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Cumhuriyet yöneticileri ve gazetecileri hakkında gözaltı kararı veren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam’dan şikâyetçi olduğunu biliyor...

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Cumhuriyet yöneticileri ve gazetecileri hakkında gözaltı kararı veren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam’dan şikâyetçi olduğunu biliyor muydunuz? 
Peki, Cumhuriyet yöneticileri ve gazetecilerini Gülen’le irtibatlı diye gözaltına aldırıveren savcının “Silahlı FETÖ örgütüne üye olmaktan” yargılandığını biliyor muydunuz? 
Yani gazetemize Gülenci olduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanı’nın da müşteki olduğu bir davada yargılanan bir savcı eliyle operasyon yapılıyor. 
Herhalde memleketin içine girdiği hukuki ve siyasi açmazı daha iyi özetleyen bir örnek bulmak mümkün değil. Cebir Ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Ortadan Kaldırmaya Veya Görevlerini Yapmasını Kısmen Ya da Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etmek suçundan Gülenci diye yargılanan bir savcı, senelerce Gülenciler hakkında kamuoyunu uyarmış HikmetÇetinkaya’yı Gülenci diye gözaltına alabiliyor. 
İnsan ister istemez, Cumhuriyet’e karşı yapılan bu saldırının ardında kimin olduğunu sorguluyor. Saldırıyı tezahüratla karşılayan iktidar medyası Gülencilikten yargılanan birinin ardında saf tuttuğunun farkında mı acaba? 
Böyle puslu ortamlarda en çok bağıranların aslında günahlarını gizlemeye çalışanlar olduğu sıklıkla görülür. Kendi suçlarından sıyrılmak için Cumhuriyet gazetesini kullanmaya çalışanların amaçlarına ulaşmaları güç. Aksine bu yaptıklarıyla kendilerini şimdiden tarih önünde mahkûm ettiler. Havadaki pus dağıldığı zaman elbette yargı önünde de mahkûm olmaları muhtemeldir. 
En sıradan devlet memurları Bank Asya’da hesabı var diye ihraç edilirken çok ağır suçlamalarla cemaatçi olmaktan yargılanan bir savcı nasıl hâlâ görevinin başındadır. Nasıl Cumhuriyet gazetesine medyaya yansıdığı kadarıyla delik deşik iddialarla saldırabilmektedir. 
İktidar medyası hangi sebeple cemaatçilikten yargılanan bir savcının gözaltı kararlarını coşkuyla alkışlamaktadır? 
Bütün bu sorulara cevap bulunmadan yokuş aşağı demir bir gülle gibi yuvarlanan memleketin serbest düşüşü engellenemez. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar