Sorun yapısal

Seçim meydanlarında, balkon konuşmalarında hep İslam coğrafyasının şehirleri sayılıyordu. Kalıbı hatırlarsınız, “Sadece Türkiye değil, bugün Bağdat da, İslamabad da, Beyrut...

Seçim meydanlarında, balkon konuşmalarında hep İslam coğrafyasının şehirleri sayılıyordu. Kalıbı hatırlarsınız, “Sadece Türkiye değil, bugün Bağdat da, İslamabad da, Beyrut, Saraybosna, Üsküp de kazanmıştır. Bugün Şam, Halep, Hama, Humus, bugün Ramallah, Nablus, Gazze, Kudüs de kazanmıştır.” 
İttihad-ı İslam hayali, neo-Osmanlıcı fantezi, Emevi Camii’nde namaz kılma söylemi. Ülke, devrik başbakan Davutoğlu’nun şahsında iyice somutlaşan stratejik derinlikte vurgun yedi. Ne yapar vurgun? Felç, istemsiz kas kasılması, duyu anormallikleri, uyuşma, kişilik değişimi. Zannederim bugün bunların hepsi mevcut. 
Önceki günkü dehşet verici havalimanı saldırısından sonra da bazı şehirler sayıldı. Ancak bu defa Ramallah’ı, Nablus’u, Beyrut’u hatırlayan yoktu. Ne dedi sayın Cumhurbaşkanı: “Herkes şundan emin olsun ki, terör örgütleri için İstanbul ile Londra’nın, Ankara ile Berlin’in, İzmir ile Şikago’nun, Antalya ile Roma’nın bir farkı yoktur.” 
En gururlu anında İslam coğrafyasından kendine şehir seçen akıl, saldırıya uğradığında Batı’nın şehirlerini sıralamayı tercih etti. Terör saldırılarıyla inleyen Bağdat, Şam, Felluce, Rakka ya da Rojava akıllara gelmedi. Buraya kadarmış sevgili İslam coğrafyası. Darda kalınca sizi değil eski platonik aşkımız Batı’yı hatırladık. 
Bize bu saldırıları büyütmememiz ve hatta böyle yaşamaya alışmamız telkin ediliyor. Oysa alışmanın sonu şiddetin giderek artması ve zamanla tam teşekküllü bir Ortadoğu ülkesine dönüşmek. Bu yolda da kararlı adımlarla ilerleniyor. 
Alışmamanın yollarından en önemlisi ise hesap verilmesi. Herhalde 7 Haziran seçimlerinden bu yana 17 bombalı saldırıda 293 insanın öldürüldüğü bir memleketin yönetiminin başarılı olduğu söylenemez. Ancak bu süreçte hiçbir siyasi sorumluluk üstlenilmediği gibi, iktidarı eleştirenlerin benzer patlamalarda ölmesini temenni eden iktidar milletvekilleri dahi var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar